Welke software en online toepassingen om ondertitels te maken - Outspoken });
4.8
Gebaseerd op 5 beoordelingen
powered by Google
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Smooth cooperation!Quick answer via email with quote and questions. Processing of audio files on time or even faster if requested. Well indicated in advance how long it would take me to have traffic jams. Recommended!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Super service!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Pleasant cooperation. Price quality good.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We had to transcribe a number of English interviews with difficult grammar. But that worked out well! Satisfied about price / quality.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Had very good contact with the company, transcripts were not evident but were submitted before the agreed date. Very satisfied!
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Vlotte samenwerking!Snelle antwoord via mail bij offerte en vragen. Verwerking van audiofiles op tijd of zelf sneller als gevraagd. Op voorhand goed aangegeven hoelang het zou duren dat ik files zou hebben. Aan te raden!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Superservice!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Prettige samenwerking. Prijs kwaliteit goed.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We hadden een aantal Engelse interviews te transcriberen met moeilijke grammatica. Maar dat is helemaal goed gekomen! Tevreden over prijs/kwaliteit.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Zeer goed contact gehad met het bedrijf, transcripties waren niet evident maar toch voor de afgesproken datum ingeleverd. Zeer tevreden!
js_loader
Trustpilot

Welke software en online toepassingen om ondertitels te maken

Ondertiteling van video’s is een belangrijk onderdeel van de multimediaproductie. Het is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw inhoud toegankelijk is voor iedereen, ongeacht taal- of gehoorproblemen. Er zijn verschillende softwareprogramma’s en online toepassingen waarmee u ondertitels voor videoclips kunt maken. Dit artikel bespreekt de verschillende soorten software die beschikbaar zijn, hoe lang het doorgaans duurt om een videofilm te ondertitelen, en waar u training in het ondertitelen van video’s kunt krijgen.

Ondertitels maken

Aegisub is een van de populairste softwarepakketten voor het maken van ondertitels. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface waarmee gebruikers snel ondertitels kunnen toevoegen en bestaande kunnen bewerken. Het ondersteunt zowel SRT- als SUB-ondertitelformaten, zodat u uw ondertitels kunt exporteren in het gewenste formaat. Aegisub biedt ook geavanceerde hulpmiddelen zoals timingaanpassing, waardoor het gemakkelijker wordt om de timing van de ondertiteling te verfijnen zonder opnieuw te moeten beginnen. Bovendien is Aegisub helemaal gratis!

Een andere goede optie is Subtitle Workshop. Deze software bestaat al sinds 2002 en is daarmee een van de oudste programma’s voor het maken van ondertitels. Het ondersteunt alle populaire bestandstypen, waaronder AVI, MKV, MP4 en meer, plus het biedt ondersteuning voor meerdere talen. De gebruikersinterface is gemakkelijk te navigeren en bevat geavanceerde functies zoals spellingscontrole, automatische woordaanvulling, meerdere functies voor ongedaan maken en herhalen en nog veel meer. U kunt Subtitle Workshop zelfs gebruiken als een audio-editor – zodat u uw ondertitels perfect kunt synchroniseren met de audiotrack in uw video’s!

Als je op zoek bent naar een online optie, dan is Amara misschien precies wat je nodig hebt. Met deze cloud-gebaseerde ondertitelingstool kunnen gebruikers rijke media-inhoud creëren met tekstvertalingen in elke taal. U kunt video’s van YouTube of Vimeo rechtstreeks in Amara importeren, waar u vervolgens in een paar eenvoudige stappen bijschriften of ondertitels kunt toevoegen. Het platform biedt ook bewerkingstools zoals tekstopmaakopties waarmee gebruikers hun ondertitels naar eigen wens kunnen aanpassen – plus een automatische synchronisatiefunctie die ervoor zorgt dat de timing van de ondertitels perfect is!

Tot slot hebben we CaptionBurner, een andere geweldige online tool waarmee gebruikers hun videobestanden (in elk populair formaat) kunnen uploaden en vervolgens gemakkelijk bijschriften of ondertitels kunnen toevoegen – geen technische kennis vereist! Na het uploaden converteert CaptionBurner uw video automatisch naar het juiste formaat, waarna u de timing van de ondertiteling kunt aanpassen met behulp van de krachtige editor-tools. U kunt ook bekijken hoe uw eindproduct eruit ziet met de “live preview”-modus voordat u het definitieve bestand downloadt, klaar voor publicatie!

Soorten software voor het ondertitelen van video’s

Er zijn veel verschillende soorten software die kunnen worden gebruikt om videoclips te ondertitelen. Enkele van de meest populaire opties zijn Adobe Premiere Pro, Final Cut Pro X, Avid Media Composer, Sony Vegas Pro en DaVinci Resolve. Deze programma’s bieden een breed scala aan functies waarmee gebruikers gemakkelijk ondertitels voor hun video’s kunnen maken. Bovendien heeft elk programma zijn eigen unieke gebruikersinterface en workflow, zodat gebruikers het programma kunnen vinden dat voor hen het beste werkt.

Een andere optie voor het maken van ondertitels is het gebruik van online toepassingen zoals Amara of de ingebouwde ondertitelfunctie van YouTube. Deze tools zijn gemakkelijk te gebruiken en stellen gebruikers in staat om snel ondertitels aan hun video’s toe te voegen zonder dat ze extra software of hardware nodig hebben.

Hoe lang duurt het ondertitelen van een videofilm?

Hoe lang het ondertitelen van een videofilm duurt, hangt af van verschillende factoren, zoals de lengte van de video, de complexiteit van de ondertitels en het type software dat wordt gebruikt. Over het algemeen duurt het ondertitelen van een korte film (minder dan 10 minuten) niet meer dan een uur of twee. Voor langere films (meer dan 10 minuten) kan het enkele uren duren, afhankelijk van de complexiteit van de ondertitels.

Waar kun je training in het ondertitelen van video’s krijgen?

Training in het ondertitelen van video’s kan worden gevonden via verschillende bronnen, waaronder online tutorials en cursussen, maar ook lokale lessen of workshops aangeboden door studio’s of universiteiten. Daarnaast zijn er ook veel boeken over ondertiteling verkrijgbaar bij boekhandels of online retailers zoals Amazon. Daarnaast zijn er ook verschillende websites die specifiek over ondertiteling gaan, zoals Subtitle Guide, die informatie geeft over verschillende softwareprogramma’s en tips over hoe u ondertitels van goede kwaliteit voor uw projecten kunt maken.

Conclusie

Ondertiteling van video’s is een belangrijk onderdeel van multimediaproductie waarmee makers van inhoud hun werk toegankelijk kunnen maken voor iedereen, ongeacht taal- of gehoorproblemen. Er zijn veel verschillende soorten software beschikbaar voor het maken van ondertitels, waaronder Adobe Premiere Pro, Final Cut Pro X, Avid Media Composer, Sony Vegas Pro, DaVinci Resolve, maar ook online toepassingen zoals Amara en de ingebouwde ondertitelfunctie van YouTube, die het toevoegen van ondertitels gemakkelijker maakt dan ooit tevoren! Hoeveel tijd het kost hangt af van verschillende factoren, maar over het algemeen duurt het niet meer dan een uur of twee per korte film (minder dan 10 minuten). Ten slotte, als je hulp nodig hebt om met ondertiteling te beginnen, zijn er zowel online als offline veel hulpmiddelen beschikbaar, waaronder tutorials, cursussen, boeken en websites die nuttige informatie geven over het maken van titels van goede kwaliteit voor je project.

Posted on januari 30, 2023 in Ondertitelen video

Share the Story

About the Author

Back to Top