Waarom het versnellen van audiofiles voor audiotranscriptie geen nut heeft
Trustpilot

Waarom het versnellen van audiofiles voor audiotranscriptie geen nut heeft

audio versnellen audiotranscriptie

Versnellen van audiofiles? Is dat wel verstandig?

Soms lijkt het interessant om audiofiles via een software programma te versnellen om zo tijd en geld uit te sparen wanneer je een outsource bedrijf inhuurt om je audiofile te laten uittypen.

Er bestaan verschillende soorten van online software die je de mogelijkheid geven om audio versneld te kunnen afspelen.

Voorbeelden zijn:

audio versnellen audiotrimmer

Audio versnellen met Audiotrimmer

AudioSpeedChanger.com audio versnellen

AudioSpeedChanger.com audio versnellen

Dit soort van programma’s vind je trouwens ook terug op sites die online cursussen aanbieden. Wie snel kan typen, vindt het mogelijk ook nuttig om van dit soort van softwarepakketten gebruik te maken.
We geven je daarom eerst een overzicht van online software die je kunt gebruiken zonder dat dit resulteert in een toonhoogteverschil.

Online software voor audiofiles zonder toon hoogteverschil

Op de site Audiotrimmer.com kun je diverse audiofiles uploaden en deze laten afspelen op verschillende snelheden. De volgende audiofiles worden door Audiotrimmer ondersteund: mp3, wav, wma, ogg, m4r, m4a, aac, amr, flac en aif. Dit zijn zeker de meest voorkomende formaten voor audiofiles. Audiotrimmer geeft je de mogelijkheid om audio tot 2 keer zo snel als het origineel af te spelen. De snelheid waarmee je het geluid laat afspelen kun je eenvoudig met een drop downmenu instellen. Indien je het afspelen wilt versnellen, heb je verschillende mogelijkheden: 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.7, 1,8, 1.9 en uiteraard 2x.

Verder is het ook mogelijk om het afspelen van een geluidsopname trager te laten verlopen. Dit is hier echter niet aan de orde. Audiotrimmer garandeert dat de audiofiles zonder toonhoogteverschil kunnen worden afgespeeld. Wij voerden voor jou even een test uit. De site werkt zeer gebruiksvriendelijk. Alles wat je moet doen, is een audiofile uploaden en de gewenste snelheid kiezen waarmee je het bestand wil afspelen. Vervolgens wordt het bestand verwerkt en kun je het downloaden om het meteen af te spelen of het als een nieuw audiobestand te beluisteren. Het dient gezegd: deze site doet wat ze belooft te doen. Ons spraakbestand werd versneld afgespeeld en vertoonde geen toonhoogteverschil. Versnellen heeft echter wel nadelen.

Nadelen van versnellen van audiofiles

Audio versneld afspelen heeft echter wel nadelen. De toonhoogte blijft inderdaad ongewijzigd. Toch zouden wij deze software niet willen aanraden om audiofiles voor audiotranscriptie. Omdat het geluid versneld is, dien je vlugger te typen wat resulteert in meer typfouten.

Uiteraard kun je kiezen voor de snelheid die het best bij jou typevaardigheid past. Toch de meeste audiofiles bevatten een bepaalde hoeveelheid ruis op de achtergrond. Achtergrondgeluid zoals ruis klinkt nu meer storend dan wanneer je audiofiles op hun natuurlijke snelheid afspeelt. Dit resulteert tot minder verstaanbare gesprekken en een lagere kwaliteit van de audiotranscriptie. Wanneer u deze versnelde opnames doorstuurt naar een audiotranscriptiebedrijf, zal u achteraf nog een heel deel werk hebben om de ontbrekende stukken in het transcript aan te vullen.

Verder zorgt versnelde spraak ervoor dat bepaalde woorden inboeten op het gebied van verstaanbaarheid. Op die manier kun je de audio wel versneld beluisteren en verwerken, maar is de kans groot dat je door de verminderde verstaanbaarheid fouten maakt in je audiotranscriptie. Dit resulteert dus in een lagere kwaliteit audiotranscriptie.

Besteed je de audiotranscriptie uit aan een bedrijf, dan kunnen hier bepaalde boeteclausules aan verbonden zijn wanneer blijkt dat de audio-opnames versneld zijn. Dit valt namelijk onder ‘fraude’. Dit geldt ook bij Outspoken.

Versnellen van audiofiles voor audiotranscriptie heeft dus weinig nut. U betaalt dan misschien minder voor de audiotranscriptie zelf maar u zal zelf meer tijd moeten investeren in het aanvullen en verbeteren van de transcripten. Bijkomende hanteren sommige transcriptiebedrijven boeteclausules bij het doorsturen van versnelde audiofiles.

Het is niet iets wat we je zouden aanraden.

Opmerkingen

Wanneer u audio opnames wilt doorsturen naar Outspoken, dan dringen wij er sterk op aan de audiofiles niet te versnellen. Is er een vermoeden dat de files versneld worden aangeleverd, kan de opdracht door Outspoken geweigerd worden of zelfs onmiddellijk stopgezet worden. Meer informatie hieromtrent kan u terugvinden in onze algemene voorwaarden.

Posted on januari 7, 2019 in Uittypen

Share the Story

About the Author

Back to Top