Top 5 Redenen om je Thesis Professioneel te Laten Nalezen - Outspoken });
4.8
Gebaseerd op 5 beoordelingen
powered by Google
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Smooth cooperation!Quick answer via email with quote and questions. Processing of audio files on time or even faster if requested. Well indicated in advance how long it would take me to have traffic jams. Recommended!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Super service!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Pleasant cooperation. Price quality good.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We had to transcribe a number of English interviews with difficult grammar. But that worked out well! Satisfied about price / quality.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Had very good contact with the company, transcripts were not evident but were submitted before the agreed date. Very satisfied!
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Vlotte samenwerking!Snelle antwoord via mail bij offerte en vragen. Verwerking van audiofiles op tijd of zelf sneller als gevraagd. Op voorhand goed aangegeven hoelang het zou duren dat ik files zou hebben. Aan te raden!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Superservice!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Prettige samenwerking. Prijs kwaliteit goed.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We hadden een aantal Engelse interviews te transcriberen met moeilijke grammatica. Maar dat is helemaal goed gekomen! Tevreden over prijs/kwaliteit.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Zeer goed contact gehad met het bedrijf, transcripties waren niet evident maar toch voor de afgesproken datum ingeleverd. Zeer tevreden!
js_loader
Trustpilot

Top 5 Redenen om je Thesis Professioneel te Laten Nalezen

Zorg ervoor dat je scriptie foutloos is.

De conclusie wordt ook aan het eind geschreven. Zorg ervoor dat u tijdens het schrijfproces conclusiegedachten opschrijft. Het is ook handig om voor elk hoofdstuk een inleiding en conclusie te schrijven. In veel papers moet ook een Discussion worden geschreven [2].

In je proefschrift is het belangrijk om te laten zien hoe je je kwalitatieve data hebt geanalyseerd en welke analysemethoden je daarvoor hebt gebruikt. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om interviewtranscripties eerst in verschillende subonderwerpen te ordenen. U kunt dit doen door te “knippen en plakken”, u kunt proberen alle uitspraken in verschillende onderwerpen te ordenen. Dus je kijkt vanuit een helikopter en probeert de rode draad te zien. Plak onder deze onderwerpen passages uit verschillende interviews. Label vervolgens elk onderwerp. Als laatste stap beschrijf je de belangrijkste bevindingen van je proefschrift, meestal in het hoofdstuk ‘Resultaten interviews’ of ‘Resultaten praktijkonderzoek’. Probeer er een interessant essay van te maken waarin je vloeiend kunt schrijven, neem bijvoorbeeld af en toe in je essay voorbeelden op van uitspraken van geïnterviewden ter ondersteuning van je argumenten en conclusies[2].

Houd bij het schrijven van een paper die u indient altijd rekening met het publiek van de paper (uw recensenten!). Zo zijn inleidingen vaak saai en kort en gaan veel studenten ervan uit dat de lezer alles al weet over je onderwerp. Kortom: het wekt nauwelijks je interesse om verder te lezen. Bedenk hoe ze een ’trailer’ maken voor een nieuwe film in een bioscoop: plak vervolgens alle hoogtepunten van de film bij elkaar. Je wordt er nieuwsgierig van, en je denkt meteen: wauw, dat is een gave film! Dat is ook het doel van het schrijven van een inleiding: je paper verkopen als een boeiend verhaal dat je moet lezen! [2].

Verbeter de helderheid en samenhang van uw proefschrift.

Ook de conclusie wordt als laatste geschreven. Zorg ervoor dat je tijdens het schrijfproces steeds ideeën voor de conclusies noteert. Het is ook overzichtelijk om per hoofdstuk een inleiding en een conclusie te schrijven. In veel scripties dient er ook een discussie te worden geschreven[2].

In je scriptie zelf is het belangrijk om te laten zien hoe jij jouw kwalitatieve data hebt geanalyseerd en welke analysemethode je hiervoor hebt gebruikt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om allereerst de transcripten van de interviews te organiseren in verschillende sub onderwerpen. Dit doe je door middel van ‘knippen en plakken’, waarbij je probeert om alle uitspraken te organiseren in verschillende onderwerpen. Je neemt dus een helikopterblik en probeert gemeenschappelijke onderwerpen te zien. Onder deze onderwerpen plak je de passages uit de verschillende interviews. Je geeft elk onderwerp vervolgens een label. Als laatste stap ga je de belangrijkste bevindingen beschrijven in jouw scriptie, dit doe je veelal in het hoofdstuk ‘Resultaten Interviews’ of ‘Resultaten Praktijkonderzoek’. Probeer er een interessant stuk van te maken, waarbij je soepel schrijf door bijvoorbeeld ook af en toe voorbeelden van uitspraken van respondenten in je scriptie weer te geven als ondersteuning voor jouw argumenten en conclusies[2].

Hou bij het schrijven van alle stukken die je in gaat leveren altijd rekening met de lezer (je beoordelaars!) van de stukken. Zo is een inleiding vaak saai, kort en wordt er door veel studenten vanuit gegaan dat de lezer al alles over je onderwerp weet. Kortom: het daagt nauwelijks uit om verder te lezen. Bedenk jezelf eens hoe ze in de bioscoop ‘trailers’ maken voor een nieuwe film: alle hoogtepunten van de film zijn dan aaneengeplakt. Het maakt je nieuwsgierig en je hebt direct het idee: wauw, dat is een gave film! Dit is dus ook de bedoeling bij het schrijven van de inleiding: verkoop je scriptie als een boeiend verhaal dat je moet lezen! [2].

Vergroot je kansen op academisch succes.

Aan het einde van je opleiding is de tijd aangebroken om te laten zien welke kennis en vaardigheden je hebt vergaard tijdens de 4 (of meer) studiejaren. Dit doe je middels onderzoek en door daar vervolgens een scriptie over te schrijven. Met een scriptie toon je aan wat je allemaal hebt geleerd tijdens je opleiding. Zie een scriptie als jouw moment in de spotlight[1].

Een goede manier om de kwaliteit van je thesis of bachelorproef te verhogen, is door regelmatig je scriptie door onafhankelijke personen te laten nalezen. Denk aan je promotor, een klasgenoot, je thesisbegeleider of een familielid. Hoe haal je nu het meeste uit zo een review? [3].

Daar zit je dan in het begin van het academiejaar, met een gi-gan-tische taak in het vooruitzicht.🤯 Je thesis of bachelorproef schrijven is lastig werk. Gelukkig kennen de thesisbegeleiders van BijlesHuis een aantal handige digitale tools, tips en tricks om het schrijven te vergemakkelijken. Ontdek ze hieronder en maak in no-time vooruitgang! [3].

References
  1. Wat is het nut van een scriptie? – Dit zijn de 5 voordelen van je thesis. (n.d.) Retrieved May 15, 2023, from www.scriptium.nl/het-nut-van-een-scriptie/
  2. Scriptietips. (n.d.) Retrieved May 15, 2023, from www.topscriptie.nl/scriptietips/
  3. 7 handige tips & tools voor het schrijven van je thesis of bachelorproef. (n.d.) Retrieved May 15, 2023, from blog.bijleshuis.be/tips-thesis-tools

Posted on mei 15, 2023 in Redigeren, Tekstschrijver

Share the Story

About the Author

Back to Top