Top 10 Gratis audiotranscriptie software systemen - Outspoken
4.8
Gebaseerd op 5 beoordelingen
powered by Google
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Smooth cooperation!Quick answer via email with quote and questions. Processing of audio files on time or even faster if requested. Well indicated in advance how long it would take me to have traffic jams. Recommended!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Super service!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Pleasant cooperation. Price quality good.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We had to transcribe a number of English interviews with difficult grammar. But that worked out well! Satisfied about price / quality.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Had very good contact with the company, transcripts were not evident but were submitted before the agreed date. Very satisfied!
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Vlotte samenwerking!Snelle antwoord via mail bij offerte en vragen. Verwerking van audiofiles op tijd of zelf sneller als gevraagd. Op voorhand goed aangegeven hoelang het zou duren dat ik files zou hebben. Aan te raden!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Superservice!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Prettige samenwerking. Prijs kwaliteit goed.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We hadden een aantal Engelse interviews te transcriberen met moeilijke grammatica. Maar dat is helemaal goed gekomen! Tevreden over prijs/kwaliteit.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Zeer goed contact gehad met het bedrijf, transcripties waren niet evident maar toch voor de afgesproken datum ingeleverd. Zeer tevreden!
js_loader
Trustpilot

Top 10 Gratis audiotranscriptie software systemen

Indien u van plan bent zelf regelmatig interviews of dictaten uit te typen, dan is dit soort audiotranscriptie software een onmisbare tool. Sommige programma’s moeten worden aangeschaft, maar waarom niet kiezen voor gratis software indien het doeltreffende instrumenten zijn voor de verwerking van uw audio.
Hieronder som ik 10 softwarepakketten op die je gratis kan downloaden. Sommige programma’s vereisen wel betalende updates indien u alle tools van de software wilt gebruiken. Het is aan u om de voor- en nadelen van elk pakket te onderzoeken en te beslissen welke het best aan uw behoeften voldoen. Al deze platforms zijn volledig geautomatiseerde en de meeste zijn vrij eenvoudig in gebruik en vereisen niet meer dan elementaire computervaardigheden.

 

10 Audiotranscriptie software systemen

Listen N Write
Listen N Write is een standaard audiotranscriptie softwarepakket dat ontworpen is voor MP3 en WAV bestanden. Het programma neemt op uw computer niet zo veel geheugen in beslag maar het heeft de basismogelijkheden die verwacht worden van audiotranscriptiesoftware waaronder het afspelen van de audio (FW, RV, STOP, PLAY), een tekstbewerkingstool, essentiële controle en leeswijzers. Uw transcriptietaken worden aanzienlijk vereenvoudigd en de tool is zeer effectief in het helpen met schrijven wat u aan het beluisteren bent. Toch moet je nog altijd hard werken want het heeft geen automatische audiotranscriptiemodule, noch heeft het spraak- of spraakherkenningstechnologie.
website: Listen N Write

VoxSigma

VoxSigma® automatische audiotranscriptie

VoxSigma® gratis audiotranscriptie software

De VoxSigma suite is een aanbod van Vocapia Research. Het heeft meerdere taalvaardigheden. De wereldtalen die ondersteund worden zijn: Spaans, Frans, Arabisch, Russisch, Nederlands, Duits, Engels, Mandarijn en Portugees. Deze software is bedoeld voor professioneel gebruik en voor het verwerken van flinke workloads. Het werkt het beste bij het transcriberen van een toespraakopname met een lawaaierige achtergrond. Het is ook ontworpen om om te gaan met veel, heel veel audio- en videobestanden die transcriptie vereisen in realtime of in batch.
De volledige spraak-naar-tekst conversieproces gebeurt in drie stappen. De software identificeert eerst de audiosegmenten met spraak. Vervolgens identificeert het systeem de gesproken taal. Tenslotte zet het spraak om naar tekst.
website: VoxSigma

Enhilex Medische transcriptiesoftware
De Enhilex Medische audiotranscriptiesoftware is meer dan een hulpmiddel voor een medische secretaresse. Verhoog uw productiviteit en gemakkelijk te beheren patiënt namen, namen arts, medicijnen, medische afkortingen en lab namen! Uw woordenlijst en de lijst met mappen worden automatisch gesorteerd voor u terwijl u typt. Orden van patiëntnamen, dokters enz..
Hiervan kan u enkel de proefversie downloaden. De volledige versie kost slechts 6 dollar of een 5 euro.
website: Enhilex Medische transcriptiesoftware

InqScribe
InqScribe is een transcriptiesoftware dat eveneens meerdere talen ondersteund. InqScribe werkt eveneens met tijdsnoteringen en analysecodes. Het is eenvoudig te gebruiken en zeer flexibel zodat de kracht van de gebruiker wordt gemaximaliseerd. U kunt een video bekijken en audio transcriberen met behulp van een venster. Een onderscheidend kenmerk van InqScribe is het vermogen om ondertitelde films te creëren. In de software is ook een voetpedaal geïntegreerd. De voetpedaal dien je afzonderlijk aan te kopen. De bedoeling is dat je twee handen vrij zijn om efficiënt en snel te kunnen typen.
website: InqScribe

Dragon Naturally Speaking
Wat is “Dragon Naturally Speaking? Deze innovatieve software wordt aangeboden door Nuance Communications. De Mac-versie heet “Dragon Dictate.” Deze tool heeft drie belangrijke functies, namelijk commando input, dictaten en tekst-naar-spraak.

Dragon natural speaking - audio uittypen

Dragon natural speaking – audio uittypen

Dit programma heeft spraakherkenningsoftware. Het systeem leert uw stem kennen door een gesproken tekst samen met het dictaat in het systeem te uploaden. Eenmaal dit gebeurd is, kan u uw eigen dictaten door het systeem automatisch laten uitwerken. Opgelet! Dit gaat dus niet met andere stemmen van andere personages. U heeft dan eerst een uitgewerkte tekst nodig en een audio van goede kwaliteit.
De proefversie is gratis te downloaden. De volledige versie is vrij duur. Dragon Naturally Speaking is in verschillende talen beschikbaar waaronder ook het Nederlands.
website: Dragon Naturally Speaking

MacSpeech Scribe
Voor degenen die liever Apple hardware en software gebruiken, MacSpeech Scribe is onze aanbeveling. Het is een zeer efficiënte en slimme tool om te gebruiken en garandeert een snelle audiotranscriptie. MacSpeech Scribe is zeer veelzijdig. Audio-opnames gemaakt op de Mac, iPhone en digitale recorders kunnen makkelijk verwerkt worden en het ondersteunt een groot aantal audiobestandsformaten, waaronder Wav, AIF, Aiff, M4v, Mp4 en M4a. Met MacSpeech Scribe kunt u in totaal zes afzonderlijke toespraakprofielen maken. Dus eenmaal tekst en spraak invoeren, de software spraakherkenning laten uitvoeren en klaar is kees. Dictaten van deze profielen kunnen nu automatisch uitgewerkt worden. Weerom is de volledige versie vrij duur. De proefversie is gratis.
website: MacSpeech Scribe

HyperTRANSCRIBE
HyperTRANSCRIBE door Research Ware is een makkelijk te gebruiken hulpmiddel voor een groot scala aan videobestanden en audiobestanden te transcriberen. Deze tool maakt gebruik van QuickTime voor het asfpelen van verschillende mediaformaten, waaronder MP3, MPEG, WAV en AVI. HyperTRANSCRIBE is een van de meest handige transcriptieprogramma’s beschikbaar op de markt van vandaag en het komt met een pedaal zodat uw handen vrij zijn voor het typen. Deze tool laat dus toe snel en efficiënt uw audiofiles uit te werken.
website: HyperTRANSCRIBE

MAXQDA
MAXQDA is een tekstanalyse softwarepakket die op een effectieve en efficiënte vergelijkende analyses van audio- of video- en documentbestanden kan maken. Het is dus eerder een analysesoftwaresysteem maar aangezien MAXQDA eveneens een ingebouwde mediaplayer heeft, kan u audio files ook uitwerken naar tekst.
website: MAXQDA 

EureScribe
Een andere audiotranscriptie softwaresysteem dat gemaakt is om met gemak audio te verwerken, is EureScribe. Dit programma ondersteunt een groot aantal audio- en videoformaten zoals WMA, WAV, MPEG, AVI, DVD en MP3. Een groot onderscheid met de andere transcriptiesystemen is dat deze software uw audio automatisch in segmenten onderverdeelt waardoor het makkelijk is de audio stukken te memoriseren en uit te typen. Met behulp van shortcuts kan je makkelijk vooruit en achteruit spoelen.
website: EureScribe 

Express Scribe
Of uw systeem draait op Mac of pc, de Express Scribe transcriptietool met voetpedaal controle is een van de betere systemen die u kan gebruiken voor audiotranscriptie. U kunt gebruik maken van de sneltoetsen om het uitwerken van uw bestanden te versnellen. Deze transcriptiesoftware biedt ook waardevolle functies voor typisten: variabele afspeelsnelheid, multi-channel controle, het afspelen van video, bestandsbeheer en meer. De audiotranscriptiesoftware werkt met Microsoft Word en alle belangrijke tekstverwerkers.
Er is eveneens een mogelijkheid om in het systeem een speech-to-text te koppelen waardoor dictaten automatisch naar tekst kunnen omgezet worden. Bijvoorbeeld, Express Scribe kan je koppel met Dragon Naturally Speaking.
De software werkt ook met FastFox text expander voor het invoeren van medische / juridische zinnen. Voor het benutten van de software kan je hem volledig gratis downloaden. Voor professioneel gebruik dien je deze aan te kopen en komen de kosten op ongeveer een 27 euro.
website: Express Scribe

Interviews uittypen aan de laagste prijs?

Bij Outspoken.be worden audio’s reeds verwerkt vanaf 1,45 euro per minuut – Professionaliteit en Privacy staat garant!.

Posted on januari 30, 2015 in Uittypen

Share the Story

About the Author

Back to Top