Tips voor effectieve productbeschrijvingen - Outspoken });
4.8
Gebaseerd op 5 beoordelingen
powered by Google
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Smooth cooperation!Quick answer via email with quote and questions. Processing of audio files on time or even faster if requested. Well indicated in advance how long it would take me to have traffic jams. Recommended!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Super service!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Pleasant cooperation. Price quality good.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We had to transcribe a number of English interviews with difficult grammar. But that worked out well! Satisfied about price / quality.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Had very good contact with the company, transcripts were not evident but were submitted before the agreed date. Very satisfied!
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Vlotte samenwerking!Snelle antwoord via mail bij offerte en vragen. Verwerking van audiofiles op tijd of zelf sneller als gevraagd. Op voorhand goed aangegeven hoelang het zou duren dat ik files zou hebben. Aan te raden!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Superservice!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Prettige samenwerking. Prijs kwaliteit goed.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We hadden een aantal Engelse interviews te transcriberen met moeilijke grammatica. Maar dat is helemaal goed gekomen! Tevreden over prijs/kwaliteit.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Zeer goed contact gehad met het bedrijf, transcripties waren niet evident maar toch voor de afgesproken datum ingeleverd. Zeer tevreden!
js_loader
Trustpilot

Tips voor effectieve productbeschrijvingen

Hey, jij daar! Als je iets verkoopt, dan is de productbeschrijving op je verkooppagina mega belangrijk. Het kan het verschil maken tussen een klant die bij jou koopt of naar de concurrentie gaat. In dit artikel geven we je een paar tips om de meest awesome productbeschrijving te schrijven.

 1. Ken je doelgroep Voordat je begint met schrijven, moet je weten wie je wilt bereiken. Wat vinden jouw klanten belangrijk? Als je daar achter komt, dan kun je je productbeschrijving daarop afstemmen.
 2. Gebruik simpele taal Houd het simpel! Niemand houdt van moeilijke woorden en saaie jargon. Houd de beschrijving kort en bondig.
 3. Focus op de voordelen Geef aan waarom iemand jouw product zou moeten kopen. Welke voordelen biedt het aan de klant? En wat lost het op? Zet dat in de spotlight!
 4. Voeg visuele elementen toe Een lap tekst kan saai zijn. Voeg daarom toffe foto’s of filmpjes toe, zodat het er niet alleen leuker uitziet, maar ook meer aanspreekt.
 5. Wees eerlijk en open Laat de klant weten wat ze kunnen verwachten. Wees eerlijk over wat jouw product wel en niet kan. Zo krijg je tevreden klanten en positieve reviews.
 6. Schrijf een catchy titel De titel is het eerste wat de klant ziet. Zorg er dus voor dat deze pakkend is en uitnodigt tot verder lezen.
 7. Gebruik sociale bewijskracht Mensen zijn vaak geneigd om te doen wat anderen ook doen. Laat daarom zien wat andere klanten vinden van jouw product. Gebruik hiervoor klantbeoordelingen en testimonials.
 8. Maak het scanbaar Veel mensen lezen niet alles, maar scannen alleen de belangrijkste informatie. Maak het daarom makkelijk om snel de belangrijkste informatie te vinden, door bijvoorbeeld bullet points en subkopjes te gebruiken.
 9. Vergeet de call-to-action niet Je wilt natuurlijk dat de klant actie onderneemt. Wat wil je dat ze doen? Het product kopen, een offerte aanvragen of contact opnemen? Vergeet niet om een duidelijke call-to-action toe te voegen.
 10. Wees uniek Zorg ervoor dat jouw productbeschrijving opvalt tussen die van de concurrentie. Gebruik je eigen stem en schrijfstijl om jouw product te beschrijven. Wees creatief!
 11. Vermijd algemeenheden Geef specifieke voorbeelden van hoe het product gebruikt kan worden. Hierdoor kunnen klanten zich een beter beeld vormen van het product en hoe het hen kan helpen.
 12. Gebruik storytelling Door middel van een verhaal kun je de emoties van de lezer aanspreken en hen laten zien hoe jouw product kan bijdragen aan het oplossen van hun probleem.
 13. Houd rekening met SEO Zorg ervoor dat je productbeschrijving gemakkelijk te vinden is via zoekmachines. Gebruik relevante zoekwoorden.
 14. Test verschillende versies van jouw productbeschrijving om te zien welke het beste werkt. Houd bijvoorbeeld bij hoeveel verkopen elk van de verschillende beschrijvingen genereert.
 15. Pas jouw productbeschrijving aan waar nodig Als je merkt dat jouw productbeschrijving niet goed werkt, pas deze dan aan waar nodig. Houd ook rekening met feedback van klanten en pas jouw beschrijving aan op basis van hun opmerkingen.

Conclusie

Een goede productbeschrijving is super belangrijk voor het verkopen van jouw producten. Met deze tips kun je ervoor zorgen dat jouw productbeschrijving aantrekkelijk is voor jouw doelgroep en meer verkopen genereert. Vergeet niet om verschillende versies van jouw productbeschrijving te testen en aan te passen waar nodig, en gebruik feedback van klanten om jouw beschrijvingen te verbeteren.

Huur een copywriter in voor jouw productomschrijvingen

Wil je professionele productomschrijvingen die je klanten overtuigen om te kopen? Dan ben je bij Outspoken.be aan het juiste adres! Onze ervaren copywriters schrijven hoogwaardige en betaalbare productbeschrijvingen die aansluiten bij jouw doelgroep.

We begrijpen dat elke productbeschrijving uniek moet zijn en daarom beginnen we altijd met een grondige briefing om jouw product en doelgroep beter te begrijpen. Vervolgens gaan we aan de slag met het schrijven van een overtuigende tekst die de voordelen van jouw product benadrukt en klanten aanzet tot actie.

Onze copywriters zijn gespecialiseerd in het schrijven van productbeschrijvingen voor verschillende branches en productcategorieën. Of je nu kleding, elektronica of voedingsmiddelen verkoopt, wij zorgen ervoor dat jouw productbeschrijvingen aansluiten bij jouw doelgroep en de juiste tone-of-voice hebben.

Bij Outspoken.be begrijpen we dat elke klant uniek is en daarom bieden we maatwerkoplossingen die aansluiten bij jouw specifieke behoeften. We werken snel en efficiënt, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van onze diensten.

Wil je meer weten over onze productomschrijvingen of direct een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op via onze website. Wij staan altijd klaar om je te helpen en te adviseren. Kies voor Outspoken.be en laat ons jouw productbeschrijvingen schrijven, zodat jij je kunt concentreren op de groei van jouw bedrijf.

FAQs

Moet ik technische details in mijn productbeschrijving opnemen? Het hangt ervan af. Als jouw doelgroep technisch onderlegd is, kan het nuttig zijn om technische details op te nemen. Zo niet, dan is het beter om deze details achterwege te laten en je te richten op de voordelen voor de klant.

Is het goed om humor te gebruiken in mijn productbeschrijving? Ja, het kan zeker helpen om humor te gebruiken in jouw productbeschrijving. Het kan de beschrijving meer persoonlijkheid geven en de lezer aanspreken.

Moet ik een lange of korte productbeschrijving schrijven? Het hangt ervan af. Een korte, krachtige beschrijving kan effectiever zijn dan een lange, saaie beschrijving. Maar als jouw product complex is en veel uitleg vereist, kan een langere beschrijving noodzakelijk zijn.

Kan ik dezelfde productbeschrijving op meerdere verkooppagina’s gebruiken? Het is beter om unieke productbeschrijvingen te schrijven voor elke verkooppagina. Dit helpt niet alleen om te voorkomen dat jouw pagina’s als dubbele content worden beschouwd door zoekmachines, maar het stelt je ook in staat om de beschrijving aan te passen aan de specifieke doelgroep van elke pagina.

Moet ik de prijs van mijn product opnemen in de productbeschrijving? Dat hangt af van jouw strategie. Sommige verkopers kiezen ervoor om de prijs op te nemen om potentiële klanten te laten zien dat ze waar krijgen voor hun geld. Anderen kiezen ervoor om de prijs achterwege te laten om de nadruk te leggen op de voordelen van het product.

Al met al is het schrijven van een goede productbeschrijving cruciaal voor het succes van jouw verkoop. Volg deze tips en je zult merken dat je producten als zoete broodjes over de toonbank gaan. Vergeet niet om jouw productbeschrijvingen regelmatig te testen en aan te passen, en om feedback van klanten te gebruiken om jouw beschrijvingen te verbeteren. Succes!

Posted on maart 23, 2023 in Tekstschrijver

Share the Story

About the Author

Back to Top