Telefoongesprekken opnemen met apps - Outspoken });
4.8
Gebaseerd op 5 beoordelingen
powered by Google
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Smooth cooperation!Quick answer via email with quote and questions. Processing of audio files on time or even faster if requested. Well indicated in advance how long it would take me to have traffic jams. Recommended!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Super service!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Pleasant cooperation. Price quality good.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We had to transcribe a number of English interviews with difficult grammar. But that worked out well! Satisfied about price / quality.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Had very good contact with the company, transcripts were not evident but were submitted before the agreed date. Very satisfied!
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Vlotte samenwerking!Snelle antwoord via mail bij offerte en vragen. Verwerking van audiofiles op tijd of zelf sneller als gevraagd. Op voorhand goed aangegeven hoelang het zou duren dat ik files zou hebben. Aan te raden!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Superservice!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Prettige samenwerking. Prijs kwaliteit goed.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We hadden een aantal Engelse interviews te transcriberen met moeilijke grammatica. Maar dat is helemaal goed gekomen! Tevreden over prijs/kwaliteit.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Zeer goed contact gehad met het bedrijf, transcripties waren niet evident maar toch voor de afgesproken datum ingeleverd. Zeer tevreden!
js_loader
Trustpilot

Telefoongesprekken opnemen met apps

telefoongesprekken opnemen

Soms komen klanten naar ons met een audiofile waarbij ze een telefoongesprek hebben opgenomen. Meestal zijn deze audiofiles van slechte kwaliteit omdat ze geen telefoon opname app gebruikt hebben. Anderzijds zijn er ook klanten die interviews via telefoon afnemen hoewel dat nog maar zelden gebeurt. Ook dan is het van belang dat de audiokwaliteit voldoende is voor automatische of manuele transcriptie.

Op zulke momenten is het interessant om via een app telefoongesprekken op te nemen en in de tussentijd niet gestoord te worden. Zo bekom je kraakheldere interviews.

Telefoongesprekken opnemen

Wanneer men telefoongesprekken wenst op te nemen, zijn er nog een aantal belangrijke aandachtspunten. Het gebruik van een opname app kan de kwaliteit aanzienlijk verbeteren maar heeft weinig zin wanneer men het gesprek op ‘speaker’ plaatst. De afstand van het toestel en de spreker vergroot waardoor de kwaliteit van de audio-opname drastisch vermindert. Zorg er dus voor dat je bij telefoongesprekken (van korte duur) het toestel voldoende dicht bij de mond houdt.

Apps voor telefoongesprekken op te nemen

TapeACall Pro app

tape a call telefoongesprekken-opnemen-voor-audiotranscriptie

Tape a call is een app die eigenlijk zowel voor Android als voor Apple telefoons kan gebruikt worden. De opnames worden opgeslagen in een cloudomgeving. Het voordeel is dat deze app niet zomaar alle telefoongesprekken gaat opnemen. Bij een inkomende beller bijvoorbeeld, moet je aangeven of je deze persoon opneemt in de platformomgeving. Vanaf dan kunnen alle gesprekken met deze telefoon opgenomen worden. 

Telefoongesprekken opnemen met Tape A call is duurder dan ‘Automatic call recorder’ en kost ongeveer een 25 dollar. Bij deze software is er geen transcriptiemogelijkheid die er bij onderstaande app wel is. 

Automatic Call Recorder voor Android

De volgende app die we graag zouden bespreken, is de ‘Automatic Call Recorder voor Android’ app.

Het mooie aan deze software is dat het gebruikt kan worden voor Apple en Android smartphones. Daarbij is de app gratis te gebruiken. Nog een groot voordeel is dat hij alle inkomende en uitgaande gesprekken automatisch opneemt. Wel oppassen met de GDPR wetgeving natuurlijk. Alleen gesprekken waar je zelf aan deelneemt, mogen opgenomen worden. Gesprekken van bepaalde contactpersonen kunnen uitgesloten worden in de lijst zodat hiervan geen opnames worden bijgehouden. De gesprekken worden na verloop van tijd uit de inbox verwijderd om ruimte vrij te maken. Zo geraakt je opslag niet vol met audio-opnames. Mooi meegenomen is dat er een transcriptiemodule aan de app vast hangt.

Het grote nadeel is dat de transcriptie module die er is bijgeleverd alleen maar gesproken Engels uittypt. Dat is in principe geen probleem. Je kan de audio manueel laten uittypen of gebruiken maken van de automatische transcriptie software die we reeds in een eerder artikel besproken hebben. De app maakt ook gebruik van Dropbox, Google drive en vele anderen waarop je je files kunt stockeren. Files kunnen via social media gedeeld worden alsook via andere kanalen. 

Op de website staan geen prijzen. Wel kan je via de app een pro-abonnement aanschaffen wanneer je meer dan 300 gesprekken wil opnamen. Dan kost het je 6 euro voor 1000 gesprekken op te nemen (als je voldoende ruimte hebt op je smartphone ;)).

GDPR bij opnemen telefoongesprekken

Hier zijn er enkele regels. 

 1. Je dient zelf deel te nemen aan het gesprek
 2. Je moet de persoon op voorhand niet op de hoogte brengen hiervan
 3. De data mogen niet gepubliceerd worden in geen enkele vorm

Omdat de meeste interviews voor onderzoeksdoeleinden gebruikt worden, dient men dus op voorhand de geïnterviewde op de hoogte te brengen dat het interview wordt opgenomen. Om zeker te spelen, laat je deze personen dat ook op papier bevestigen.Andere apps?

Er zijn natuurlijk nog een hele boel andere apps die kunnen ingezet worden om telefoongesprekken op te nemen. Kijk maar even op volgende link: klik hier

 1. Dingtone
 2. Talkatone
 3. Skype (ook vergaderingen)
 4. Google Duo
 5. Cube Call Recorder
 6. WhatsApp
 7. Text Free
 8. TextNow
 9. Zoom (ook vergaderingen)
 10. Teams (ook vergaderingen)

Een hele selectie apps waaruit men een keuze kan maken. Aan jou om na te gaan welke app het beste bij je past.

Posted on september 26, 2021 in Opname apparatuur, Transcriptie software

Share the Story

About the Author

Back to Top