Opname apparatuur voor uw dictaten - Outspoken
4.8
Gebaseerd op 5 beoordelingen
powered by Google
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Smooth cooperation!Quick answer via email with quote and questions. Processing of audio files on time or even faster if requested. Well indicated in advance how long it would take me to have traffic jams. Recommended!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Super service!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Pleasant cooperation. Price quality good.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We had to transcribe a number of English interviews with difficult grammar. But that worked out well! Satisfied about price / quality.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Had very good contact with the company, transcripts were not evident but were submitted before the agreed date. Very satisfied!
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Vlotte samenwerking!Snelle antwoord via mail bij offerte en vragen. Verwerking van audiofiles op tijd of zelf sneller als gevraagd. Op voorhand goed aangegeven hoelang het zou duren dat ik files zou hebben. Aan te raden!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Superservice!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Prettige samenwerking. Prijs kwaliteit goed.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We hadden een aantal Engelse interviews te transcriberen met moeilijke grammatica. Maar dat is helemaal goed gekomen! Tevreden over prijs/kwaliteit.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Zeer goed contact gehad met het bedrijf, transcripties waren niet evident maar toch voor de afgesproken datum ingeleverd. Zeer tevreden!
js_loader
Trustpilot

Opname apparatuur voor uw dictaten

opname apparatuur

Olympus – opnamerecorder

Opname apparatuur – Een dictafoon wordt ook wel memorecorder of voicerecorder genoemd. De toestellen worden gebruik voor het opnemen van spraak. Op de markt worden verschillende merken en type dictafoons aangeboden. Toch zijn niet alle producten van even goede kwaliteit. Neemt u regelmatig interviews af en dient u vervolgens de audio te verwerken naar tekst? Dan is het zeker aan te raden om voor een goede spraakrecorder te kiezen. 

Opslagmedium

Een spraakrecorder bestaat in principe uit twee varianten: met een intern flashgeheugen of in de vorm van de minicassette. De dictafoons in de vorm van minicassettes worden nog maar zelden gebruikt. Vanaf 2000 bezitten bijna alle spraakrecorders een intern geheugen in de vorm van een flashgeheugen. Het intern geheugen kan oplopen tot 8 GB. Door middel van een externe SD kaart kan het heugen nog meer uitgebreid worden.

Het aantal uren dat kan opgenomen worden, is afhankelijk van de opnamekwaliteit en het intern en extern geheugen. Hoe hoger de opnamekwaliteit, hoe minder spraak er kan vastgelegd worden.

Het voordeel van een digitale spraakrecorder is dat men makkelijk een bepaald fragment in een gesprek kan terug vinden. Je noteert het tijdspunt van opname en je gaat simpel weg terug naar dat punt. Ook laten digitale toestellen toe om mappen aan te maken en deze te benoemen. Zo kun je alle gesprekken netjes opslagen in de daartoe behorende map.

Opnamemicrofoon

De microfoon is een belangrijk onderdeel van de spraakrecorder en bepaalt de kwaliteit van opname. De iets duurdere modellen beschikken over een kwalitatief betere opnamemicrofoon. Ga dus zeker niet voor het

opname microfoon voor opnames

Opnamemicrofoon hoeft niet duur te zijn.

goedkoopste model indien u professionele geluidsopnames moet afnemen.

Soms raad men aan een losse microfoon op uw spraakrecorder aan te sluiten. Hiermee kan de opnamekwaliteit aanzienlijk verhoogd worden. Deze types van opname apparatuur wordt gebruikt voor het opnemen van conferenties bijvoorbeeld.

Andere spraakrecorders hebben intern 1 tot zelfs 3 microfoons om ook geluid op lange afstand te kunnen opnemen. Let wel op! Niet alle recorders beschikken over een aparte microfooningang.

USB

De nieuwere modellen van spraakrecorders met een intern geheugen, zijn voorzien van een USB-ingang. Via de USB-aansluiting kunnen de bestanden van de spraakrecorder naar de computer over gezet worden. Hier kunnen de bestanden verwerkt en verstuurd worden naar de desbetreffende personen.

Indien je dictafoon beschikt over een interne accu, kan je door middel van de USB aansluiting je dictafoon opladen. Je steekt het apparaatje gewoon in je pc waarna hij automatisch oplaadt.

Ben je veel op pad, dan is het wenselijk om een spraakrecorder te kopen waarbij je de batterijen kan vervangen. Dit is bijvoorbeeld interessant wanneer je het apparaat veelvuldig gebuikt tijdens interviews, plaatsbeschrijvingen etc..

Functies van opname apparatuur

Zoals hierboven vermeld bezitten de meeste digitale spraakrecorders over een intern geheugen waarmee je urenlange gesprekken kunt opnemen. Door middel van het LCD scherm kan je makkelijk in de mappen op zoek gaan naar het juiste bestand. De gesprekken worden opgenomen met een tijdsindicatie waardoor je in een oogomslag een tijdspunt in je opnames kan terug vinden. Mp3 en wma zijn de standaard audioformaten. Sommige apparaten ondersteun meerdere bestandsformaten, afhankelijk van het type machientje dat je koopt.

Bepaalde modellen worden zelfs aangeleverd met een FM radio waardoor je onderweg rustig naar het nieuws of naar muziek kan luisteren. Ook wordt er handige bewerkingssoftware en een handleiding bij je aankoop aangeleverd.

Aankoopkeuze van opname apparatuur

De keuze bij het aankopen van een spraakrecorder, is afhankelijk van de behoefte maar ook van de vaardigheid van de gebruiker. Niet iedereen kan met de technologische snufjes overweg die de laatste nieuwe recorders aanbieden. Ga selectief te werk bij de aankoop van een spraakrecorder. Laat je voorkeur uitgaan naar een kwalitatief en betrouwbaar model. Veel gekochte merken zijn Philips en Olympus. Je hebt reeds een degelijke recorder van om en bij de 60 euro.

In principe dien je ook een onderscheid te maken tussen het soort opnames dat je wil maken. Dictafoons worden gebruikt voor het opnemen van vergaderingen of lange gesprekken terwijl een memorecorder voornamelijk gebruikt wordt voor het opnemen van korte boodschappen of memo’s. Ze zijn meestal compact en met één hand te bedienen. Deze zijn meestal ook goedkoper in prijs maar kwalitatief iets minder voor veelvuldig gebruik.Aandachtspunten

Je aankoop wordt in grote mate bepaalt door de gewenste functie. We sommen enkele punten op die een invloed kunnen hebben op de beslissing welke spraakrecorder je in de toekomst zal aanschaffen of gebruiken:

 • Gemakkelijk op en uit schakelen van de voicerecorder (voor memo’s, korte gesprekken na elkaar) door middel van een schuifknop (makkelijk op en af zetten) of drukknop.
 • De gebruiksduur van de batterijen (belangrijk veelvuldig gebruik).
 • Hoe de batterijen worden opgeladen: via een USB aansluiting of vervangen batterijen.
 • Of het intern geheugen kan uitgebreid worden met een externe SD kaart.
 • Mono- of stereogeluid (en aantal microfoons). Deze factor bepaalt in grote mate de kwaliteit maar ook de grootte van de opgenomen bestanden.
 • feature: ruisonderdrukking aanwezig of niet (ideaal voor het reduceren van achtergrond geluiden of opnames buitenshuis).
 • Bestandsformaten: DSS formaat biedt uitstekende geluidskwaliteit. Digitale spraakstandaard (DSS) maakt het mogelijk bestanden snel te bewerken (invoegen, overschrijven, toevoegen, wissen/knippen) en gebruikt metagegevens (index, gesproken opmerkingen, werktypen, etc.) om samenwerking en automatische verwerking mogelijk te vereenvoudigen
 • Of u gebruik wilt maken van spraakherkenningssoftware: meest geschikt DSS formaat.

Goede voicerecorders

Ben je op zoek naar een kwalitatief goede voicerecorder? Dan stellen wij de OLYMPUS WS-831 voor. Dit apparaat heeft de volgende specificaties:

 • Activiteit: Opnemen Colleges, Opnemen Dictaten, Opnemen Memo’s, Opnemen Vergaderingen
 • Ruisonderdrukking: Ja
 • Stereo-opname (betere kwaliteit als mono-opnames maar grotere bestanden)
 • Opnameformaat: MP3, WMA
 • Totale opslagcapaciteit: 2 GB
 • Delen zonder spraak worden overgeslagen
 • Dicteren via drukknop
 • Intern geheugen: 493 uur
 • Accuduur: 37 uur
 • Mogelijk uitbreiden met extern geheugen
 • opladen: AAA batterijen

Voor een nog betere geluidskwaliteit kan je een extern microfoontje aankopen: ME-51S. De totaalprijs van het pakketje komt dan op 109 euro.

Dictafoons voor professioneel gebruik

Wanneer we spreken over professioneel gebruik, dan willen we makkelijk bestanden kunnen benoemen, klasseren, overdragen en filen naar de pc voor opslag/verwerking en dit op een veilige en snelle manier. We ijveren ook naar de hoogst mogelijke kwaliteit van audio-opnames die het mogelijk maken het apparaat te combineren met mogelijke transcriptie – en spraakherkenningssoftware. 

PHILIPS DPM 8200 PROFESSIONAL

Zoals de naam het zegt, dit is een professioneel dicteerapparaat waar je vele kanten mee uit kan.

 • 3 interne microfonen met bewegingssensor.
 • Opnemen via een schuifschakelaar. Ideaal voor dictaten.
 • Zeer kwalitatieve audio opnames in DSS, MP3 en PCM formaat.
 • Accuduur: 23 uur.
 • Intern geheugen: 4 GB
 • SDHC-geheugenkaart.
 • Automatisch wegschrijven van bestanden op de pc.
 • Opladen via USB.
 • Zeer stevige behuizing.
 • Dockingstation voor gegevensoverdracht.
 • SpeechExec Pro Dictate-software inclusief voor het uitwerken van dictaten.

De kostprijs van dit toestel? 659 euro.

 Olympus DS-7000

 • Een interessante feature is dat je bestanden kan beschermen via een paswoord (128-bit or 256-bit file encryption)
 • Voor kwalitatieve opnames: DSS en DS2 formaat.
 • Schuifschakelaar voor makkelijke opnames.
 • Metalen behuizing.
 • 10 mm-microfoon en de DSS Pro audiocodec, ideaal om te combineren met spraakherkenning.
 • Dockingstation voor gegevensoverdracht.
 • Opneem tijd: 306 uur
 • Gebruikersduur batterij: 32 uur
 • Uitbreiding via exntern geheugen tot 32 GB.

Prijs: 750 euro

Natuurlijk zijn er nog een heleboel dictafoons binnen in deze prijscategorieën. Met de bovenvernoemde factoren zal het makkelijker worden om een keuze te maken. Er zijn dan ook een hele boel online winkels die dictafoons te koop aan bieden.

Posted on januari 30, 2015 in Uittypen

Share the Story

About the Author

Back to Top