Online digitaal interview of one-one life interview - Outspoken
4.8
Gebaseerd op 5 beoordelingen
powered by Google
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Smooth cooperation!Quick answer via email with quote and questions. Processing of audio files on time or even faster if requested. Well indicated in advance how long it would take me to have traffic jams. Recommended!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Super service!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Pleasant cooperation. Price quality good.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We had to transcribe a number of English interviews with difficult grammar. But that worked out well! Satisfied about price / quality.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Had very good contact with the company, transcripts were not evident but were submitted before the agreed date. Very satisfied!
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Vlotte samenwerking!Snelle antwoord via mail bij offerte en vragen. Verwerking van audiofiles op tijd of zelf sneller als gevraagd. Op voorhand goed aangegeven hoelang het zou duren dat ik files zou hebben. Aan te raden!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Superservice!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Prettige samenwerking. Prijs kwaliteit goed.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We hadden een aantal Engelse interviews te transcriberen met moeilijke grammatica. Maar dat is helemaal goed gekomen! Tevreden over prijs/kwaliteit.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Zeer goed contact gehad met het bedrijf, transcripties waren niet evident maar toch voor de afgesproken datum ingeleverd. Zeer tevreden!
js_loader
Trustpilot

Online digitaal interview of one-one life interview

zoom meeting focusgroep uitwerken uittypen

Audio- of voicerecorder of Zoom meeting?

In dit artikel willen we het hebben wat het meest interessant is voor het uittypen van interviews: een interview via digitale weg zoals een Zoom meeting; of een interview welke life one-one wordt afgenomen.

Waar we vooral belang moeten aan hechten wanneer we denken aan het uittypen of uitwerken van interviews, is de kwaliteit van de audio-opname. Via welke weg verkrijgen we de beste kwaliteit?

Zie artikel:

Hoe verkrijg je het perfecte transcript

Audio- of voicerecorder

Nu, een interview wordt opgenomen aan de hand van een audiorecorder. Dit is een apparaat welke vrij compact is en welke je op locatie toch wel kwalitatieve geluidsopnames kan maken. We noemen deze recorder ook wel eens de ‘field recorder‘ en is algemeen inzetbaar bij vergaderingen, verslaggeving, interviews, filmproductie, concertopnames etc..

Daartegenover hebben we een ‘voicerecorder’ die specifiek gericht is op het opnemen van spraak. Het voordeel van een voicerecorder is dat er audiocompressie kan toegepast worden zodat heel veel spraak met een kleine geheugen kan opgenomen worden. Dat kan wel gaan ten koste van de audiokwaliteit.

Wanneer we denken aan het uitwerken van interviews, gebruiken we een voice- of audiorecorder bij one-one interviews. In beide gevallen kunnen deze apparaten goede kwaliteit audio-opnames opleveren wanneer er niet al te veel ruis en achtergrondgeluiden aanwezig zijn. Wanneer we met meerdere sprekers zijn zoals bijvoorbeeld bij focusgroepen, dan wordt het wat moeilijker. De reden is dat het apparaat op zich nooit mooi in het midden van een focusgroep wordt gelegd. Uit ervaring blijkt dat de recorder meestal dicht bij de interviewer ligt maar verder weg van de geïnterviewden. Soms is de groep zo groot dat het algemeen heel moeilijk is om de individuele gesprekken vast te leggen. Op dat moment zouden we moeten overgaan naar een opname-apparaat waarbij elke persoon een microfoon apart kan gebruiken. Enkel op die manier kan men audio-opnames bekomen van voldoende kwaliteit om via audiotranscriptie uit te werken. In dat geval is het interessant een vergaderzaal te boeken welke voorzien is van verschillende microfoons.

Conference room met audio apparatuur

In sommige gevallen is het zelfs interessanter om focusgroepen via een Zoom meeting (of andere digitaal meeting platform) op te nemen. Dat is gebaseerd op hetzelfde principe zoals we hierboven vernoemd hebben: elke computer heeft een aparte microfoon waardoor de audio-opnames van betere kwaliteit zijn.

Conclusie

Onze conclusie is, heb je één op één interviews dan is het gebruik van een voice- of audiorecorder een handig gebruiksmiddel. Dien je focusgroepen uit te werken, dan opteer je voor aparte microfoons voor elke spreker.

Posted on april 9, 2021 in Uittypen

Share the Story

About the Author

Back to Top