Live transcriptie apps - Outspoken });
4.8
Gebaseerd op 5 beoordelingen
powered by Google
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Smooth cooperation!Quick answer via email with quote and questions. Processing of audio files on time or even faster if requested. Well indicated in advance how long it would take me to have traffic jams. Recommended!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Super service!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Pleasant cooperation. Price quality good.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We had to transcribe a number of English interviews with difficult grammar. But that worked out well! Satisfied about price / quality.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Had very good contact with the company, transcripts were not evident but were submitted before the agreed date. Very satisfied!
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Vlotte samenwerking!Snelle antwoord via mail bij offerte en vragen. Verwerking van audiofiles op tijd of zelf sneller als gevraagd. Op voorhand goed aangegeven hoelang het zou duren dat ik files zou hebben. Aan te raden!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Superservice!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Prettige samenwerking. Prijs kwaliteit goed.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We hadden een aantal Engelse interviews te transcriberen met moeilijke grammatica. Maar dat is helemaal goed gekomen! Tevreden over prijs/kwaliteit.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Zeer goed contact gehad met het bedrijf, transcripties waren niet evident maar toch voor de afgesproken datum ingeleverd. Zeer tevreden!
js_loader
Trustpilot

Live transcriptie apps

Live transcriptie apps

Wat is live transcriptie?

Om live transcriptie uit te leggen, leggen we eerst uit wat transcriptie juist is. ‘Transcriptie’, transcriberen of audiotranscriptie is een synoniem voor ‘uitschrijven’ of ‘uittypen’ van video- of audio-opnames en is vaak een cruciaal onderdeel van kwalitatief onderzoek. Tijdens het onderzoek worden gesprekken met mensen gevoerd (1-op-1 interviews, focusgroepen, vergaderingen, seminaries etc.) die moeten worden geanalyseerd aan de hand van ingesproken tekst.

Live transcriptie is het uittypen van deze ingesproken tekst op het moment zelf (real time) dat deze wordt ingesproken. Er is dus geen wachttijd om het transcript te kunnen lezen.

Automatische transcriptie en live transcriptie zijn dus niet hetzelfde. Bij automatische transcriptie wordt de audio eerst opgenomen en op een later tijdstip met een software applicatie automatische uitgetypt. Een automatische spraak naar tekst app dus.

Welke apps komen in aanmerking voor live transcriptie?

We noemen er hier enkele op waar je waarschijnlijk het meest mee in contact zult komen.

 • Live transcriptie & Geluidsmeldingen (Google Inc. voor Android)
 • Live audiotranscriptie in Microsoft zoals Word en Teams (Windows/mac)

Wat doet de app live transcriptie van Google?

U kunt Live transcriptie op uw Android-apparaat gebruiken om spraak op te nemen en als tekst op het scherm te bekijken. Voor ‘Live transcriberen’ wordt gebruikgemaakt van de toonaangevende Google-technologie voor automatische spraakherkenning. De service genereert een realtime transcriptie van spraak naar tekst op je scherm, zodat je altijd kunt deelnemen aan het gesprek.

Live transcriptie app van Google

Hoe gebruiken we de app?

 • Open de Translate-app.
 • Tik op Transcript maken.
 • Selecteer linksboven de taal van de spreker.
 • Selecteer rechtsboven de taal voor vertaling. Je telefoon begint automatisch gesproken woorden te vertalen. …
 • Een vertaling stoppen of beëindigen.

Via de Instellingen van Live Transcriberen, kan je de lettergrootte en de achtergrond aanpassen. De app is er alleen voor Android-apparaten. De toepassing is nog in ontwikkeling, maar hij is wel te gebruiken. Live Transcriberen is gratis te downloaden via de Play Store.

Meer informatie omtrent de app: klik hier

Kan Word transcriberen?

Transcriberen in Word maakt transcripties van vooraf opgenomen of live audio mogelijk. Het verschijnt in de online versie van Word voor abonnees van Microsoft 365.

Live transcriptie in Word
Kiezen tussen automatische transcriptie of live transcriptie

Hoe spreek je in op Word?

Dicteren gebruiken op pc of Mac

 1. Start Word.
 2. Klik in het tabblad ‘Start’ op de knop Dicteren.
 3. Wacht tot de functie gereed is. Dit kan enkele seconden duren.
 4. Spreek de tekst in. Let er op dat alle leestekens (punt, komma, puntkomma, etc) uitgesproken dienen te worden.
 5. Klaar met inspreken? Klik opnieuw op de knop Dicteren.

Live transcriptie via Word

Hoe zet je microfoon aan in Word?

Hoe kan je een microfoon gebruiken in Microsoft Word? Sluit uw microfoon aan op het ‘Audio In’ poort aan de achterkant , voorkant of zijkant van uw computer . Klik 2 maal op ‘Start en voer ‘spraakherkenning’ in de Windows- zoekbalk . Druk op ‘Enter’.

Meer informatie omtrent deze app: klik hier

Naast Word hebben we nu ook een functie in Microsoft Teams waar je ingesproken tekst kan laten omzetten. Teams-members hebben in de besturingsbalk 2 opties om te kiezen uit: ‘opnemen’ en ’transcriberen’. Gebruik je de web applicatie, dan kunnen de teamleden na de meeting het transcript bekijken. Dit gelijkt meer op automatische transcriptie. Via de desktop app kunnen gebruikers de transcripties in ‘real time’ zien. Die noemen we live transcriptie.

Na afloop van de meeting kunnen de teamleden het transcriptiebestand downloaden via de Transcript-tab of via chat. Het transcriptiebestand kan door de organisator ook gewoon verwijderd worden indien gewenst.

Nadelen live transcriptie?

Zoals we ook reeds besproken hebben in het artikel van ‘automatische transcriptie’, is de accuraatheid van de tekst minimaal. zeker in de gevallen wanneer de teksten moeten gebruikt worden in onderzoeksprojecten. Bij goede articulatie, weinig achtergrondgeluiden, voldoende hoog volume van de sprekers kan een accuraatheid behaald worden van om en bij de 90%. In de meeste gevallen is dat niet haalbaar voor 1-op-1 interviews, focusgroepen, vergaderingen, plaatsbeschrijvingen etc. Zeker wanneer de opnames gemaakt zijn in buitenomgevingen. In het geval van monologen die op eigen kantoor ingesproken worden, kan live transcriptie wel heel handig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je eigen onderzoeksresultaten inspreekt, psychologen die gesproken inzichten bijhouden, wanneer je vertalingen maakt van teksten etc..

Een accuraatheid van 90% klinkt veel. Anderzijds gebruik je die apps om tijd te besparen. Het verbeteren van die teksten kost veel meer tijd dan je denkt. Een tekst vol fouten lijkt nu niet de meest geschikte basis om te gebruiken in onderzoeksprojecten. We krijgen regelmatig vragen om gesprekken met slechte audiokwaliteit uit te werken voor juridische doeleinden. Ik denk dat ik niet verder moet uitleggen dat voor zulke transcripten de hoogst mogelijke accuraatheid gehanteerd moet worden.

De live transcriptie app van Google kan ingesproken tekst omzetten in het Nederlands. Toch, Microsoft staat nog niet zo ver. Op het moment kan enkel gesproken Engels omgezet worden naar tekst. Dat zal binnenkort wel veranderen.

Lees ook

Review: Dragon Naturally speaking voor Desktop

Kiezen voor manuele transcriptie

Wanneer men kiest voor manuele audiotranscriptie, gaan de opnames eerst door een kleine bewerking waar ruis en achtergrondgeluiden worden onderdrukt. Vervolgens gaan onze transcribenten voor jou aan het werk om een zo kwalitatief mogelijk transcript op te leveren. De transcripten worden vervolgens door een autocorrectie controle gestuurd en nogmaals nagekeken door één van onze redigenten waarna ze aan de klant worden opgeleverd.

Wanneer de kwaliteit van de audio of de video zodanig slecht is, kan u de file eerst doorsturen naar één van onze partners die de kwaliteit ervan verbetert. Zodanig kunnen onze transcribenten het maximale uit uw data halen.

Posted on september 23, 2021 in Uittypen

Share the Story

About the Author

Back to Top