Kristalheldere opnames verzekerd: 10 simpele trucs - Outspoken
4.8
Gebaseerd op 5 beoordelingen
powered by Google
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Smooth cooperation!Quick answer via email with quote and questions. Processing of audio files on time or even faster if requested. Well indicated in advance how long it would take me to have traffic jams. Recommended!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Super service!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Pleasant cooperation. Price quality good.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We had to transcribe a number of English interviews with difficult grammar. But that worked out well! Satisfied about price / quality.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Had very good contact with the company, transcripts were not evident but were submitted before the agreed date. Very satisfied!
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Vlotte samenwerking!Snelle antwoord via mail bij offerte en vragen. Verwerking van audiofiles op tijd of zelf sneller als gevraagd. Op voorhand goed aangegeven hoelang het zou duren dat ik files zou hebben. Aan te raden!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Superservice!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Prettige samenwerking. Prijs kwaliteit goed.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We hadden een aantal Engelse interviews te transcriberen met moeilijke grammatica. Maar dat is helemaal goed gekomen! Tevreden over prijs/kwaliteit.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Zeer goed contact gehad met het bedrijf, transcripties waren niet evident maar toch voor de afgesproken datum ingeleverd. Zeer tevreden!
js_loader
Trustpilot

Kristalheldere opnames verzekerd: 10 simpele trucs

Je hebt je vragen klaarliggen. Je hebt je opname-apparatuur vast. Je hebt je interview perfect voorop gesteld. Met andere woorden, je bent er helemaal klaar voor! Behalve, hoe vaak heb je dit moment reeds doorlopen? Alleen om later te ontdekken dat je de helft van het gesprek als gevolg van een lage kwaliteit opname gemist hebt?
Het is ok. Het overkomt de beste onder ons. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat uw volgende interview resulteert in een kristalheldere opname en dus een accurate transcriptie oplevert. We hebben samen een lijst van 10 eenvoudige dingen samengesteld die je kunt volgen, voor en tijdens je gesprek om de best mogelijke geluidskwaliteit van uw opname te bekomen.

Koop een nieuwe voicerecorder!

Dat bandrecordertje dat je hebt. Je weet wel, datgene die je de afgelopen 10 jaar gebruikt hebt? Ja, het is hoog tijd dat je een nieuwe apparaatje aankoopt. Er is de afgelopen jaren veel technologische vooruitgang geboekt en nieuwere professionele systemen zijn op de markt gebracht. De digitale voicerecorders maken u het leven een pak makkelijker.

Investeer in een microfoon voor betere opnames

Een externe microfoon aan uw opname-apparatuur aansluiten, zal de geluidskwaliteit van je dictaten verhogen. Indien je meerdere mensen interviewt, kies dan voor meerdere aparte opnamemicrofoons of één multidirectionele microfoon die je in het midden van de tafel plaatst.

Blijf dicht bij de geïnterviewde

Goed interview afnemen

Goed interview afnemen

Hoe verder de microfoon van de geïnterviewde persoon af staat, hoe zachter de opname wordt. Dus zorg ervoor dat je ofwel meerdere luidsprekers in de kamer hebt staan ofwel geef je de microfoon door aan de geïnterviewde na het stellen van de vraag.

Olie die stoelen

Een iets minder voorkomend probleem, toch! Voordat je begint met het interview, check de stoelen en tafels op piepende geluiden. Maar ook de toestellen die in de ruimtes staan zoals een waterdispenser, een drankenautomaat, een koffiemachine. Het lijkt niet zo erg tijdens de opname maar in de playback van de opname, kan het de dood beteken van enkele cruciale zinnen.

Noem namen

Als je meerdere personen tegelijkertijd interviewt of de interviews gebeuren in groep, gebruik dan zoveel mogelijk namen tenzij de stemmen zeer duidelijk te herkennen zijn in het dictaat (zoals man – vrouw).
Het is een goed idee om het interview te beginnen met een voorstelling van elke persoon. Je kan eventueel opteren, indien elke persoon slechts enkele keren aan bod komt, hun naam te herhalen voor het beantwoorden van een vraag. Dat maakt het uitwerken van de geluidsopname een stuk makkelijker.

Neem nooit op met je mond vol tijdens audio opnames

Het lijkt misschien een domme tip maar het gebeurt wel regelmatig. Bedrijfsmanagers en vertegenwoordigers hebben meestal weinig tijd. Daarom wordt er soms al wel eens een hap en een drankje geconsumeerd tijdens een interview. Las dus een pauze in als het interview minstens  3 kwartier duurt. Van praten krijg je immers dorst en die koffiemachine gaat zo aan.
Valt het interview tijdens de lunch, nuttig dan eerst de lunch en start dan pas met het interview. Wil er toch iemand percé een drankje nuttigen, pauzeer dan de opname. Vervolgens herhaal je de vraag en gaat het gesprek gewoon verder.

Niezen, hoesten en lachen

Deze geluiden kunnen het interview storen. Indien het gebeurt, laat de geïnterviewde het antwoord herhalen. Het is

Niezen of snuiten kan de geluidsopname verstoren

Niezen of snuiten kan de geluidsopname verstoren

zelfs niet onnuttig tijdens de herfst- en wintermaanden een aantal keelpastilles mee te nemen voor het interview. Een kriebelhoest kan soms lang aanhouden.

Sluit de ramen

Ook al is het zomer, sluit de ramen. Het lawaai kan erg hinderlijk zijn. Voorbeelden zijn grasmaaiers , toeterende auto’s , huisdieren , vliegtuigen , enz. Het komt meer voor dan je denkt.

Telefoon dempen

Zet uw mobiele telefoon op trillen, of beter nog, zet hem helemaal uit. Ook al maakt je telefoon geen lawaai, men zal altijd geneigd zijn het telefoontje te beantwoorden. De verleiding is groot en het gesprek wordt gestoord.

Testen 1 … 2 … 3

Voor je het interview begint, test je best de opname-apparatuur. Kijk of je batterijen nog voldoende opgeladen zijn. Neem desnoods altijd een paar reservebatterijen mee of je USB kabel om op te laden via een pc. Heb je nog nooit een opname gemaakt, test dit dan even bij een kennis of familielid. Het is belangrijk dat je de kwaliteit van de recorder kent.

Posted on januari 30, 2015 in Uittypen

Share the Story

About the Author

Back to Top