Hoe een tekst redigeren in Word - Outspoken
Trustpilot

Hoe een tekst redigeren in Word

Redigeren

Word is meer dan een slimme typemachine. Dat weten we al langer dan vandaag. Het is dan ook geen wonder dat Word verschillende mogelijkheden biedt om de lay-out van uw tekst zo optimaal mogelijk te verzorgen. Als professionele schrijvers van teksten willen wij daar enerzijds ten volle gebruik van kunnen maken, zodat we u enkel het beste werk kunnen bieden. Anderzijds u ook een overzicht bieden van de mogelijkheden die het redigeren van een tekst in Word u mogelijk kan bieden.

Word is een programma dat logisch werd opgesteld, daarom is het mogelijk om alle tabbladen van links naar rechts even te overlopen. Invoegen, pagina-indeling, verwijzingen, verzendlijsten en controleopties: het zijn waarschijnlijk allemaal termen waar u al eens van gehoord hebt. Binnen deze opties is het gemakkelijk om via uitklapmenu’s de verdere mogelijkheden te bekijken.

Wijzigingen bijhouden en werken met verschillende teamleden

Redigeren Word

Redigeren in Word – ENG

Sinds Word 2007 is het mogelijk om gemaakte wijzigingen bij te houden om ze later te kunnen traceren. Dit kan handig zijn wanneer u bijvoorbeeld met meerdere teamleden aan een tekst werkt. Redigeren in Word wordt kinderspel.

De handige optie ‘Wijzigingen bijhouden’ maakt het allemaal waar. Ze is terug te vinden onder het tabblad controleren en biedt verschillende opties die ook allemaal opgeslagen kunnen worden. Dit vindt ons schrijversteam vooral handig wanneer we met meerdere teamleden samen een tekst gaan redigeren in Word.

‘Wijzigingen bijhouden’ kan namelijk eenvoudig worden gestart door erop te klikken. Vervolgens maken wij gebruik van een uitklapmenu waar we een overzicht vinden van de verdere mogelijkheden: uiteraard beschikken wij over de mogelijkheid om wijzigingen bijhouden in en uit te schakelen.

Vervolgens gaan wij ook opteren voor de vele ‘Opties voor het bijhouden van wijzigingen’: hiermee kunnen wij gedetailleerd weergeven op welke manier wij wijzigingen zullen gaan bijhouden. In overleg met de medewerkers waarmee wij samen de redactie een tekst uitvoeren, afspreken wij omwille van het gemak af welke kleuren wij hiervoor gaan gebruiken. Wij opteren er meestal voor ieder lid van ons team een persoonlijk kleurtje te laten gebruiken. Zo kunnen wij precies bijhouden wie wat heeft aangepast, zonder dat daarbij het originele idee van de tekst verloren gaat.

redigeren word

Verschillende reviewers aanmaken voor redigeren – ENG

Bij ‘Markeringen Weergeven’ zullen wij dat nog verder verfijnen: alle revisoren kunnen gebruik maken van een verschillende kleur, en wij beschikken over de mogelijkheid om de wijzigingen van alle revisoren te laten verschijnen op het scherm, of juist deze optie uitzetten zodat wij enkel een overzicht krijgen van onze eigen wijzigingen of van de laatst opgeslagen versie van de tekst, zodat wij een mooi overzichtelijk beeld krijgen van de uiteindelijke versie.

U merkt het: te allen tijden behouden wij steeds de controle over uw tekst. Voor u is immers alleen het beste goed genoeg.

Teksten laten redigeren?

Outspoken kan ook uw teksten en scripties redigeren. Voor meer info gaat u naar onze diensten. Vraag gratis offertes aan.

Posted on februari 15, 2015 in Redigeren

Share the Story

About the Author

Back to Top