Hoe bekomt u het perfecte transcript als freelancer? - Outspoken
4.8
Gebaseerd op 5 beoordelingen
powered by Google
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Smooth cooperation!Quick answer via email with quote and questions. Processing of audio files on time or even faster if requested. Well indicated in advance how long it would take me to have traffic jams. Recommended!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Super service!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Pleasant cooperation. Price quality good.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We had to transcribe a number of English interviews with difficult grammar. But that worked out well! Satisfied about price / quality.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Had very good contact with the company, transcripts were not evident but were submitted before the agreed date. Very satisfied!
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Vlotte samenwerking!Snelle antwoord via mail bij offerte en vragen. Verwerking van audiofiles op tijd of zelf sneller als gevraagd. Op voorhand goed aangegeven hoelang het zou duren dat ik files zou hebben. Aan te raden!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Superservice!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Prettige samenwerking. Prijs kwaliteit goed.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We hadden een aantal Engelse interviews te transcriberen met moeilijke grammatica. Maar dat is helemaal goed gekomen! Tevreden over prijs/kwaliteit.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Zeer goed contact gehad met het bedrijf, transcripties waren niet evident maar toch voor de afgesproken datum ingeleverd. Zeer tevreden!
js_loader
Trustpilot

Hoe bekomt u het perfecte transcript als freelancer?

van audioopname naar transcript

Het is aan de transcribeerder om ervoor te zorgen dat hij of zij u het perfecte transcript aanlevert. Ook al werkt u samen met een professioneel bedrijf of freelancer, toch is dat niet altijd mogelijk. Sommige opnamen zijn van slechte kwaliteit: te veel achtergrondruis, teveel echo, incorrect gebruik van het dictafoontje enz.. Met onderstaande handleiding kom u al een heel eind verder om er voor te zorgen dat u een perfect transcript afgeleverd krijgt. Outspoken legt u uit hoe.

Behoeftes

Definieer uw eigen behoeftes zodat u zich kan voorbereiden op de vragen die u later gesteld worden.
· Welk type opname heb ik nodig?
·

Uitwerkingstijd van een transcript

Uitwerkingstijd van een transcript

Hoeveel sprekers komen in het dictaat voor?
· Wat is de voorspelde opnameduur van het dictaat?
· Waarvoor wordt het transcript gebruikt?

Deze vragen zullen in een later stadium de prijs van de uitwerking bepalen.

Spraakrecorders en opname-apparatuur

Voor professionele opnames gebruikt u een degelijke kwaliteitsrecorder. Vraag advies in uw dichtstbijzijnde speciaalzaak. Vanaf 60 euro kan u reeds een degelijke voicerecorder kopen.
Test de spraakrecorder voor u daadwerkelijk aan de spraakopname begint. Zoals in een vorig blogbericht vermeld, is er een verschil tussen memorecorders en dictafoons. Ga na wat voor u het best geschikt is.

Audio transcriptiesoftware downloaden of aankopen

Heb je een goede voicerecorder gevonden, dan zal je probleemloos goede audio’s kunnen opnemen. Dat zal natuurlijk de audio transcriptie achteraf een pak vergemakkelijken. Voor het uitwerken van audiobestanden, heb je verschillende softwaremogelijkheden. Die hebben we reeds uitvoerig besproken in: De top 10 gratis transcriptiesoftware systemen. De transcriptiesoftware die daar besproken wordt, is: Listen N Write, VoxSigma, InqScribe, Dragon Naturally Speaking, MacSpeech Scribe, HyperTRANSCRIBE, Express Scribe, Enhilex Medische transcriptiesoftware.

Ontmoetingsdag met het bedrijf/freelancer

Zorg voor een vergaderzaal met goede akoestiek. Een lege vergaderzaal met een tegelvloer zorgen voor echo-effecten die het uitschrijven van uw transcript later bemoeilijkt. Hoewel professionele software soms uitweg kan bieden, is de kans op het maken van fouten hierdoor aanzienlijk groter geworden.
Breng de aanwezigen op de hoogte dat het gesprek wordt opgenomen en wijs hun erop, duidelijk en voldoende luid te praten. Soms merkt u dat personen na verloop van tijd zachter gaan praten.
Leg de opname-apparatuur zo centraal mogelijk en test deze voor u het effectieve gesprek of interview gaat afnemen. Een veel gemaakte fout is dat de interviewer de voicerecorder dicht bij zich laat liggen. Meestal kent u de vragen maar niet de antwoorden. De geïnterviewde is in dit opzicht belangrijker. Zijn er toch nog onduidelijkheden in het transcript, kan u het interview makkelijker reconstrueren.Let eveneens op de opnamesnelheid. Hoe lager de opnamesnelheid, hoe hoger de kwaliteit!

Filen van audio-opnames

Hebt u verschillende interviews op uw planning staan? Zorg er dan voor dat u alle opnames degelijk benoemd zodat u ze snel kan terugvinden in uw database.

Uitwerkingstijd van een transcript

Het uittypen van audio files is zeer tijdrovend. Enkele tips om het uitwerken te versnellen:

 • Werk de audio files uit wanneer ze nog fris in het geheugen zitten.
 • Gebruik hulpmiddelen om audio-opnames makkelijk en snel uit te werken: door een voetpedaal, audio transcriptiesoftware, speech-to-tekst software.
 • Een laatste tip, laat het werk niet opstapelen. Een uur audio-opname uitwerken neemt al snel 5 tot 6 uur in beslag afhankelijk van de opname kwaliteit. Non-professionals kunnen er nog meer tijd aan spenderen.
 • Ziet u door het bos de bomen niet meer? Stel dan een bedrijf aan om u te laten helpen.

Het juiste bedrijf aanstellen

logo Outspoken

Outspoken verwerkt al uw audio’s

Vele kleine zelfstandigen laten zich leiden door de prijs. Uiteraard dient u rekening te houden met de prijs maar verlies zeker de kwaliteit niet uit het oog. Een spraakbestand van 60 minuten neemt ongeveer 5 tot 6 uur in beslag om er een degelijk en kwaliteitsvol transcript van te maken. Dit is dan enkel mogelijk indien uw opname van perfecte kwaliteit is. Sommige transcriptiebedrijven of freelancers maken gebruik van automatische transcriptiesoftware. Aangezien deze transcripten in een kortere tijdspanne kunnen aangeleverd worden, wordt de prijs enorm gedrukt, maar ook de kwaliteit van uw transcript!
Veel hangt dus af van de doeleinden waarvoor u uw transcript gaat gebruiken. Indien uw transcript letterlijk uitgewerkt wordt, is het ook belangrijk een transcriptiebedrijf met goede reputatie te zoeken aangezien details hier van belang zijn.
Andere belangrijke punten zijn de deadline, de algemene en zakelijke kennis (herkennen van de woordenschat), het privacybeleid en de capaciteit voor het verwerken van spraakopnamen.

Wensen van de klant

U heeft een professionele uitwerkservice gevonden. Maar mogelijk heeft u nog andere vereisten die voldaan moeten worden. Bijvoorbeeld:

 • Wanneer heeft u uw transcript nodig? Stel duidelijke deadlines.
 • Heeft u specifieke wensen omtrent de lay-out? Vraag ernaar.
 • Moet uw tekst nagelezen worden op spelling- en grammaticafouten, bijvoorbeeld wanneer u kiest voor letterlijke transcriptie. Hoe letterlijk dient deze te zijn?
 • Zijn er speciale instructies die de transcribeerder moet volgen zoals transcriptnotatie, start uitwerking van het transcript, regelnummering enz.?

Een goede zaak is altijd even te vermelden waarvoor u het transcript gaat gebruiken. Enkele voorbeelden zijn:

 • Is het een officieel document? Het belang van de grammatica is dan niet te onderschatten.
 • Dient het transcript voor een eindverhandeling? Dan is het vooral van belang dat er duidelijke conclusies uit het transcript kunnen gehaald worden.
 • Betreft het een medisch interview? Vaak wordt hier belang gehecht aan intonaties en opteert men om bijkomende transcriptienotatie te gebruiken. 

Doorsturen van dictaten

Vraag duidelijk aan het uitwerkingsbedrijf in welk formaat ze de dictaten willen ontvangen. In bepaalde gevallen dient u de audiofiles te converteren in een standaardformaat.
Zorg er eveneens voor dat uw werk via een beveiligde server wordt doorgestuurd. Kijk hiervoor naar de privacybeleid audio transcriptiebedrijfPrivacyverklaring die het bedrijf aanbiedt. Maak dat het doorsturen van transcripten op een makkelijke en confidentiële manier gebeurt.
Let er ook op dat u het dictaat in de juiste “snelheid” doorstuurt. Problemen kunnen voorvallen wanneer u de opnamesnelheid van uw recorder aangepast heeft. Via de bijhorende software van uw toestel kan u deze opnieuw converteren.

Ontvangen van het transcript

Indien uw wensen niet ingewilligd zijn, vraag dan naar een transcript revisie aan de freelancer of bedrijf. Sommige zaken kunnen makkelijk opgelost worden. Zorg dat beide partijen tevreden naar de gemaakte deal kunnen terugkijken.

Posted on januari 30, 2015 in Uittypen

Share the Story

About the Author

Back to Top