Goedkoopste webhosting van België en Nederland - lijst hosting providers
4.8
Gebaseerd op 5 beoordelingen
powered by Google
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Smooth cooperation!Quick answer via email with quote and questions. Processing of audio files on time or even faster if requested. Well indicated in advance how long it would take me to have traffic jams. Recommended!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Super service!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Pleasant cooperation. Price quality good.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We had to transcribe a number of English interviews with difficult grammar. But that worked out well! Satisfied about price / quality.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Had very good contact with the company, transcripts were not evident but were submitted before the agreed date. Very satisfied!
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Vlotte samenwerking!Snelle antwoord via mail bij offerte en vragen. Verwerking van audiofiles op tijd of zelf sneller als gevraagd. Op voorhand goed aangegeven hoelang het zou duren dat ik files zou hebben. Aan te raden!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Superservice!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Prettige samenwerking. Prijs kwaliteit goed.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We hadden een aantal Engelse interviews te transcriberen met moeilijke grammatica. Maar dat is helemaal goed gekomen! Tevreden over prijs/kwaliteit.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Zeer goed contact gehad met het bedrijf, transcripties waren niet evident maar toch voor de afgesproken datum ingeleverd. Zeer tevreden!
js_loader
Trustpilot

Goedkoopste webhosting van België en Nederland

Goedkope webhosting

Wat is webhosting?

Op zoek naar de goedkoopste webhosting? Oké goed maar wat houdt webhosting juist in? In principe betekent webhosting niets meer of niets minder dan ervoor zorgen dat een website online kan blijven staan en bezocht worden door internetbezoekers. Zowel bedrijven als particulieren doen beroep op webhosting. In principe gaat het over de webruimte die nodig is om je site op een degelijke manier in de lucht te houden. De basisvorm hiervan is de ruimte die elke provider aan zijn klanten biedt om gratis zijn of haar eigen website online te zetten. Deze onbetaalde vorm van webhosting kent evenwel weinig mogelijkheden. Meer dan uw site online zetten zit er niet in. Meer nog, veelal is de ruimte die gratis aangeboden wordt zeer beperkt. U hebt bovendien geen mogelijkheid om domeinnamen aan te passen naar uw wensen of behoeften. Zo zal bij deze eenvoudigste manier van webhosting altijd duidelijk blijven dat het om webruimte van uw provider gaat. Aangepaste domeinnamen zoals .org, .be, .nl of .com vindt u bij uw internetprovider niet terug. Ook van de service die je normaal bij betaalde webhosting krijgt, is hier geen sprake. Hierbij denken we aan de beveiliging en het uitvoeren van updates aan uw site. Zo komen we naadloos bij de breedste definitie van webhosting en dat is zoveel meer dan zomaar ergens uw site kunnen parkeren in cyberspace.

Welke webhosting is het goedkoopst?

Betaalde webhosting heeft duidelijke voordelen. Ook hier geldt dat er zowel in België als in Nederland vele voordelige spelers actief zijn. Hierdoor is het geen wonder dat velen door de bomen het bos niet meer zien. De meeste consumenten kunnen wel wat hulp gebruiken om de beste aanbieder van webhosting uit te kiezen. Gelukkig bestaan er vergelijkingssites zoals Hostingwijzer en Webhosters.

hostingwijzer vergelijk hostingpakketten

Goedkope webhosting

Wie deze sites raadpleegt komt erachter dat vele providers een goede prijs/ kwaliteitsverhouding bieden. Een aanbieder die op een positieve manier opvalt in de Hostingwijzer is Versio. Dit is een zeer interessante provider voor zowel Nederland als België. De prijzen bij Versio zijn zeer laag. Bijkomend krijgt u hier een goede prijs/ kwaliteitsverhouding. Deze provider biedt vooral webhosting aan voor sites op basis van Magento, Joomla en WordPress. Andere softwarepakketten om sites mee te bouwen behoren ook tot de mogelijkheden.

Tarieven van versio => Klik hier

Aandachtspunten bij uw keuze van goedkope webhosting

Eerst en vooral is het belangrijk om weten dat een lage prijs voor het hosten van uw website op zich niet betekent dat u meteen ook lagere kwaliteit mag verwachten. De vergelijkingssites vergelijken in de meeste gevallen de basistarieven van de providers. Dit is noodzakelijk omdat het anders niet mogelijk is om een goede vergelijking te maken. Vele aanbieders bieden extra diensten aan. Deze services zijn per aanbieder verschillend en daarom moeilijker met elkaar te vergelijken.

Onderdelen van een basispakket webhosting

Wat mag u verwachten van een basispakket webhosting? Ieder pakket biedt andere diensten aan, maar een aantal services behoren tot de standaard die u als afnemer mag verwachten. Hieronder zetten we deze diensten voor u op een rij.

Website

Uiteraard beginnen we met de website zelf. Elk webhostingpakket biedt ruimte aan voor het online plaatsen van de site. Dit is als het ware de basis van webhosting.

Domeinnaam

Iedere website heeft haar eigen online adres. Dit noemen we de domeinnaam. Afhankelijk van uw behoeften en/ of van het doel van de site kunt u kiezen tussen een .be, .nl, .org of .com – domein. Het staat u vrij om de domeinnaam te registreren los van een webhostingbedrijf, maar in de praktijk is het handiger dat de naam van uw site ook beheerd wordt door de hostingfirma.

E-mail

E-mailadressen op maat van uw website zijn meestal inbegrepen in een basispakket. Hierbij kan het gaan over één e-mailadres zoals ik@jouwsite.com. Het deel na het @-teken is daarbij altijd gelijk aan de domeinnaam. Vaak krijgt u ook de mogelijkheid om meerdere van zulke gepersonaliseerde mailadressen aan te maken. Eén mailadres is meestal inbegrepen in een basispakket. Bijkomende adressen maken niet altijd deel uit van het basispakket.

Dataverkeer en opslagruimte

Wanneer u pas een website opstart is de kans groot dat deze site qua omvang nog vrij bescheiden is en dat deze nu nog niet zoveel bezoekers krijgt. Het aantal bezoekers is verantwoordelijk voor de drukte van het dataverkeer. Wordt uw site nog niet zo druk bezocht en nog vrij klein? Dan hebt u in de meeste gevallen genoeg aan het dataverkeer en opslagruimte van een budgetprovider. Hebt u daarentegen een grote en populaire site, dan doet u er goed aan om alle specificaties aandachtig te bekijken. Het laatste wat u wil is een webhostingpakket dat uw site letterlijk en figuurlijk niet aankan!

Back-up

Een voorbeeld van een dienst die al dan niet in het basispakket geplaatst wordt door een aanbieder van webhosting is het uitvoeren en terug plaatsen van een back-up. Elke degelijke aanbieder zal ervoor zorgen dat uw website een betrouwbare back-up heeft. Hierin vindt u alle gegevens van uw website terug. In geval de data van uw website verloren gaan of gecompromitteerd worden, kan altijd de laatste volledige versie worden teruggezet. In de meeste gevallen is dit de versie van de vorige dag.

De database

In de database worden alle gegevens en content waaruit uw website is opgebouwd bewaard. Dit is als het ware het digitaal archief van uw site. Hier zijn alle teksten, beeld- en filmmateriaal, producten, diensten, prijzen en klantengegevens veilig gestockeerd. Zonder de database is het niet mogelijk om een degelijke back-up terug te zetten.

Spamfilter

De meestal aanbieders van webhosting bieden eveneens een standaard spamfilter. U moet ermee rekening houden dat deze mogelijk niet voldoet. Daarom worden in bijkomende pakketten geavanceerde spamfilters aangeboden. Een aantal providers biedt pakketten aan waarin zulke extra’s inbegrepen zijn. Anderen houden het dan weer op enkel basisdiensten. Zo is het cruciaal dat u weet wat u met elkaar vergelijkt. Zoniet komt u wellicht bedrogen uit.

FTP-diensten

Last but not least vertellen we u wat meer over de FTP-diensten. Deze maken het mogelijk om uw site online te zetten. Elke provider zal een dergelijke service aanbieden. Om uw site in de lucht te krijgen én te houden is het noodzakelijk dat de offline bestanden waaruit de website is opgebouwd een stabiele plaats krijgen op een betrouwbare server. FTP is de afkorting van File Transfer Protocol. Dit protocol regelt het verzenden van bestanden van én naar computers en servers. Het webhostingbedrijf maakt van deze techniek gebruik om uw website op de webserver te zetten, waarna uw site door iedere internetgebruiker bezocht kan worden.

Tijdelijke acties en voordelen webhosting

Een aantal providers van webhosting pakt uit met aantrekkelijke lage prijzen. Hierbij zit echter een addertje onder het gras. Vaak zijn de geafficheerde prijzen beperkt in tijd of maken ze deel uit van een voordeelactie. Hou er dan rekening mee dat u later meer zult moeten betalen voor dezelfde diensten. Ook voor webhosting geldt dat goedkoop soms duurkoop wordt. Een aantal bedrijven verhogen namelijk regelmatig hun prijs, zonder dat daar in de aanbieding over gesproken wordt.

Nadelen van de goedkoopste webhosting

De klantendienst

Ieder bedrijf dat webhosting aanbiedt, heeft normaal ook een klantendienst. Wie kiest voor webhosting aan een lage prijs, komt er soms achter dat de service van deze klantendienst niet altijd voldoet aan wat u zou mogen verwachten. Vaak is deze dienst bij budgetaanbieders telefonisch niet bereikbaar. Soms is het evenwel nodig om uw probleem te kunnen bespreken met een fysiek persoon. Hou hiermee rekening bij uw keuze voor een betaalbare provider. De medewerkers van een callcenter moeten ook betaald worden. Dit is niet mogelijk indien u zelf slechts €1/ maand betaalt voor de ruimte van uw website. Budgetaanbieders bieden daarom enkel ondersteuning via e-mail en contactformulieren.

Trage, overbevolkte servers

Vele consumenten die klant zijn bij een goedkope provider melden dat hun website te lijden heeft door trage servers. Hoewel dit probleem dikwijls gemeld wordt, is het moeilijk om hier in de praktijk hoogte van te krijgen. Kleine betaalbare aanbieders hebben in het begin niet zoveel klanten, zodat hun service best snel lijkt. De problemen steken pas na verloop van tijd de kop op, op het moment dat een hostingbedrijf meer klanten aantrekt. Enkele maanden later, kan de situatie helemaal anders zijn. Voordelige prijzen lokken vele consumenten. Hierdoor is de server van de aanbieder relatief vlug overbelast. Ook de verbinding die de provider zelf heeft met het internet speelt hier een rol. Goedkope webhosting aanbieders hebben vaak een goedkope internet verbinding. Dat levert voor de consument trage websites op.

Posted on mei 19, 2020 in Webhosting

Share the Story

About the Author

Back to Top