De Ultieme Gids voor het Verbeteren van je Thesis - Outspoken });
4.8
Gebaseerd op 5 beoordelingen
powered by Google
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Smooth cooperation!Quick answer via email with quote and questions. Processing of audio files on time or even faster if requested. Well indicated in advance how long it would take me to have traffic jams. Recommended!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Super service!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Pleasant cooperation. Price quality good.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We had to transcribe a number of English interviews with difficult grammar. But that worked out well! Satisfied about price / quality.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Had very good contact with the company, transcripts were not evident but were submitted before the agreed date. Very satisfied!
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Vlotte samenwerking!Snelle antwoord via mail bij offerte en vragen. Verwerking van audiofiles op tijd of zelf sneller als gevraagd. Op voorhand goed aangegeven hoelang het zou duren dat ik files zou hebben. Aan te raden!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Superservice!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Prettige samenwerking. Prijs kwaliteit goed.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We hadden een aantal Engelse interviews te transcriberen met moeilijke grammatica. Maar dat is helemaal goed gekomen! Tevreden over prijs/kwaliteit.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Zeer goed contact gehad met het bedrijf, transcripties waren niet evident maar toch voor de afgesproken datum ingeleverd. Zeer tevreden!
js_loader
Trustpilot

De Ultieme Gids voor het Verbeteren van je Thesis

Voer grondig onderzoek uit om uw proefschrift te ondersteunen.

Bij het afronden van een proefschrift gaat het vooral om de vorm van het proefschrift. In deze fase schrijf je een heldere samenvatting (lees onze tips voor het schrijven van je samenvatting) en voorwoord, maak je een overzichtelijke inhoudsopgave, controleer je alle referenties op juiste vermeldingen en zorg je voor een nette lay-out. Dit doe je voor de leesbaarheid [1, 2].

Voordat je gaat nadenken over mogelijke onderwerpen voor je essay, is het belangrijk om eerst voor jezelf uit te zoeken wat het essay werkelijk is. In deze fase vind je een geschikt onderwerp voor je afstudeerverslag. Als je eenmaal het juiste onderwerp hebt gevonden, begin je met zoeken en vind je de juiste literatuur. Aan het einde van deze fase heb je een probleemstelling, centrale vraag en onderzoeksvragen ontwikkeld. Deze fase eindigt meestal met het schrijven van een afstudeervoorstel[2].

Werkbladen voor scriptieverklaringen werken door schrijvers door een reeks prompts of vragen te leiden die hen helpen een duidelijk en gericht argument voor hun schrijfopdracht te formuleren. Doorgaans begint het werkblad door studenten te vragen een proefschriftonderwerp te identificeren en dit te beperken tot een specifieke focus [3].

Structureer je scriptie op een duidelijke en beknopte manier.

Bij het afronden van je scriptie of thesis gaat het vooral om de vorm van je scriptie. In deze fase schrijf je een duidelijke samenvatting (lees hier onze tips bij het schrijven van je samenvatting) en voorwoord, maak je een overzichtelijke inhoudsopgave, check je alle referenties op een juiste vermelding en zorg je voor een nette lay-out. Dit doe je allemaal met als doel om de leesbaarheid te verhogen[2].

Voordat je gaat nadenken over een mogelijk onderwerp voor je scriptie, is het belangrijk om eerst duidelijk voor jezelf te hebben wat nu precies een scriptie is. Vervolgens ga je in deze fase op zoek naar een geschikt onderwerp voor je afstudeerrapport. Na het vinden van een geschikt onderwerp start je jouw zoektocht naar het zoeken en vinden van geschikte literatuur. Aan het einde van deze fase stel je de probleemstelling, centrale vraag en onderzoeksvragen op. Deze fase wordt vaak afgesloten door het schrijven van een afstudeervoorstel[2].

Werkbladen voor scriptieverklaringen werken door schrijvers door een reeks prompts of vragen te leiden die hen helpen een duidelijk en gericht argument voor hun schrijfopdracht te ontwikkelen. Meestal begint het werkblad door de student te vragen het onderwerp van zijn paper te identificeren en het te beperken tot een specifieke focus[3].

Bewerk en proeflees uw proefschrift/thesis voor duidelijkheid en nauwkeurigheid.

In je scriptie zelf is het belangrijk om te laten zien hoe jij jouw kwalitatieve data hebt geanalyseerd en welke analysemethode je hiervoor hebt gebruikt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om allereerst de transcripten van de interviews te organiseren in verschillende sub onderwerpen. Dit doe je door middel van ‘knippen en plakken’, waarbij je probeert om alle uitspraken te organiseren in verschillende onderwerpen. Je neemt dus een helikopterblik en probeert gemeenschappelijke onderwerpen te zien. Onder deze onderwerpen plak je de passages uit de verschillende interviews. Je geeft elk onderwerp vervolgens een label. Als laatste stap ga je de belangrijkste bevindingen beschrijven in jouw scriptie, dit doe je veelal in het hoofdstuk ‘Resultaten Interviews’ of ‘Resultaten Praktijkonderzoek’. Probeer er een interessant stuk van te maken, waarbij je soepel schrijf door bijvoorbeeld ook af en toe voorbeelden van uitspraken van respondenten in je scriptie weer te geven als ondersteuning voor jouw argumenten en conclusies[2].

Daarnaast is het belangrijk de toegankelijkheid van het examenmateriaal zelf in overweging te nemen. Docenten moeten ervoor zorgen dat visuele hulpmiddelen toegankelijk zijn voor studenten met een visuele beperking, en dat audiomateriaal toegankelijk is voor studenten met een gehoorbeperking. Het aanbieden van alternatieve formaten, zoals braille of grote letters, kan ook nuttig zijn.

Zodra je de gegevens hebt geïnterpreteerd en geanalyseerd, is het tijd om je belangrijkste bevindingen te bepalen. Je kan bijvoorbeeld uw bevindingen samenvatten volgens verschillende thema’s, eventuele implicaties van uw onderzoek bespreken of manieren voorstellen waarop verder onderzoek kan worden uitgevoerd.

  1. Onderzoeksvoorstel: Een stap-voor-stap handleiding met sjabloon – MTG. (n.d.) Retrieved May 15, 2023, from mindthegraph.com/blog/nl/onderzoeksvoorstel/
  2. Scriptietips. (n.d.) Retrieved May 15, 2023, from www.topscriptie.nl/scriptietips/
  3. Werkbladen Scriptieverklaring — Een Scriptieverklaring Schrijven | StoryboardThat. (n.d.) Retrieved May 15, 2023, from www.storyboardthat.com/nl/create/thesis-statement-werkbladen

Posted on mei 15, 2023 in Redigeren

Share the Story

About the Author

Back to Top