5 automatische transcriptie apps in het Nederlands - Outspoken });
4.8
Gebaseerd op 5 beoordelingen
powered by Google
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Smooth cooperation!Quick answer via email with quote and questions. Processing of audio files on time or even faster if requested. Well indicated in advance how long it would take me to have traffic jams. Recommended!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Super service!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Pleasant cooperation. Price quality good.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We had to transcribe a number of English interviews with difficult grammar. But that worked out well! Satisfied about price / quality.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Had very good contact with the company, transcripts were not evident but were submitted before the agreed date. Very satisfied!
P KellerP Keller
07:25 20 Apr 20
Vlotte samenwerking!Snelle antwoord via mail bij offerte en vragen. Verwerking van audiofiles op tijd of zelf sneller als gevraagd. Op voorhand goed aangegeven hoelang het zou duren dat ik files zou hebben. Aan te raden!
dennis hypotheekwinkeldennis hypotheekwinkel
13:02 06 Nov 19
Superservice!
Bram de KleineBram de Kleine
12:54 14 Mar 18
Prettige samenwerking. Prijs kwaliteit goed.
Peter VerbaarschotPeter Verbaarschot
13:49 07 Nov 17
We hadden een aantal Engelse interviews te transcriberen met moeilijke grammatica. Maar dat is helemaal goed gekomen! Tevreden over prijs/kwaliteit.
Fiona Vande VeldeFiona Vande Velde
08:31 14 Feb 17
Zeer goed contact gehad met het bedrijf, transcripties waren niet evident maar toch voor de afgesproken datum ingeleverd. Zeer tevreden!
js_loader
Trustpilot

5 automatische transcriptie apps in het Nederlands

Automatische transcriptie apps

Automatische of manuele transcriptie?

Automatische transcriptie apps in het Nederlands is zeer sterk in opmars. Men zou denken dat de manuele transcriptie uitgevoerd door bedrijven hierdoor onder druk gezet wordt. In bepaalde zin is dat zo maar de klanten die deze automatische transcriptiesystemen gebruiken, zijn in werkelijkheid niet onze klanten. De automatische transcriptie apps kunnen gebruikt worden in situaties dat je bijvoorbeeld eigen onderzoeksresultaten inspreekt, bij monologen, het inspreken van medische gegevens, in ruimtes waar men alleen is met weinig achtergrondgeruis. Die klanten komen in de meeste gevallen niet bij ons terecht en hebben dus eigen systemen om audio naar tekst om te zetten.

De klanten die wij voorthelpen zijn bedrijven in de onderzoeksbranche, universiteiten, vastgoedmakelaars, media & kranten en dergelijke meer. Hier is de accuraatheid van uitwerking van zeer groot belang. En dat is hetgeen wat de automatische transcriptiesoftware nog niet kan opleveren. Bij de minste achtergrondgeluiden of wanneer het volume van audio-opnames daalt, daalt ook de kwaliteit van de uitwerkingen drastisch en is dus zeker niet rechtlijnig.

Een goed voorbeeld waar het kan mislopen:

Dienstencheques’ wordt ‘Indische seks’: automatische ondertiteling van Vlaams Parlement gaat de mist in

Welke 5 automatische Nederlandse transcriptie apps?

In dit artikel willen we desondanks de uitleg hierboven, de meest gebruikte automatische transcriptie apps met jullie delen. Voor studenten bijvoorbeeld zijn dit handige applicaties om te gebruiken. Ook diegene die er niet te veel geld willen tegen aangooien, kunnen zo een transcriptie app uittesten. Omdat er geen manuele uitwerking bij te pas komt, komen deze diensten natuurlijk goedkoper uit. In de meeste gevallen heb je er zelf nog wat verbeterwerk aan. Tenzij je de extra keuze maakt om het transcript te laten nakijken en te verbeteren. Dan komt de prijs ongeveer hetzelfde uit als manuele transcriptie.

  1. Active voice (iOS)
  2. Trint (browser) Het van origine Engelstalige Trint werd in 2014 opgericht door voormalig ABC-journalist Jeffrey Kofman
  3. AmberScript (browser)
  4. Happy Scribe (browser)
  5. Spext (browser)

Active voice (iOS)

Welke automatische transcriptie software?
Transcriptie Nederlands: Active voice

Deze app kan je aanschaffen in de Apple app store en kost ongeveer een +_ 9 euro éénmalig. Dat is geen geld. Maar is de app ook iets waard? Ik ben hier tot de conclusie gekomen dat de app vooral handig is als je hem gebruikt als dictafoon en in een ruimte waar er geen achtergrondgeluiden zijn. Praat je op een rustig tempo, kan je mooie resultaten behalen met deze app. De werking is simpel: Je duwt op de knop van de app en deze begint je stem om te zetten. De app herkent 34 talen. Het transcript wordt razendsnel uitgewerkt en in de cloud gezet. Daar heb je de keuze om de tekst te laten uitspreken of zelfs te vertalen (32 talen) en vervolgens te delen (Whatsapp, Twitter, e-mail, sms en dergelijke). Het enige nadeel is dat je internet connectie moet hebben en bij lange uitwerkingen verbruik je natuurlijk heel wat data van je abonnement.

Trint

Trint automatische transcriptie
Hoe werkt Trint automatische transcriptie app

Trint is een app in de browser die audio kan omzetten in tekst. De app gebruikt artificial intelligence (AI) om de opnamegesprekken zo goed mogelijk uit te werken. In dit geval dien je de opname te uploaden. Na enkele minuten krijg je transcript te zien. De app kan verschillende talen aan zoals in het Nederlands hoewel het me is opgevallen dat de uitwerking in het Nederlands wat tegenvalt. Engelse transcripten zijn daarentegen van betere kwaliteit. De kostprijs van een starterspakket is zo een 55 euro per maand. Niet zo duur denk je maar zoals bij alle automatische transcriptiediensten gaat de kwaliteit snel achteruit bij het geringste geluid van dialecten, lawaai, geruis en dergelijke.

AmberScript (browser)

Automatische transcriptie van AmberScript - Hoe werkt amberscript?
Hoe werkt Amberscript?

AmberScript is speciaal ontworpen voor de Nederlandse markt. En ik bedoel dan ook het Nederlands afkomstig uit Nederland. Waarschijnlijk zul je denken, is er dan een groot verschil? Ja toch wel. Wanneer wij manuele transcripties verzorgen in de Nederlandse taal in plaats van de Belgische taal, zit er heel wat variatie in uitspraken. Dan kan de audiotranscriptie bemoeilijken. Omgekeerd ook hebben we reeds ondervonden. Nederlandse transcribenten hebben het moeilijk om Belgische opnames uit te werken.

Anderzijds lijkt AmberScript zeer sterk op Trint. Ook hier is er een leercurve zodat AmberScript na verloop van tijd zijn accuraatheid op zijn transcripten verbetert. Ook dataspecialisten werken hard om de app te verbeteren. Toch, na een test die ik heb uitgevoerd met Belgische sprekers en wat achtergrondgeruis, was de kwaliteit van het transcript minimaal. Veel woorden werden uitgeschreven die helemaal niet klopten. Dus ook hier weer hetzelfde verhaal: audio met Nederlandse sprekers van zeer goede kwaliteit kan gebruikt worden om door AmberScript uit te werken. Natuurlijk heb je hier ook de keuze om je transcripten te laten nakijken voor ze worden doorgestuurd. Maar dat verhoogt de prijs natuurlijk aanzienlijk. De automatische transcriptie komt op 13 euro per uur.

Happy Scribe

HappyScribe transcriptie software voor Nederlandse taal
Happyscribe transcriptiesoftware

Happy Scribe is een automatische transcriptie app die ook in het Nederlands kan transcriberen, kost 0,20 euro per minuut audio-opname. Uiteindelijk is deze dienst vrij goed. Fouten in de transcriptie kunnen snel teruggekoppeld worden aan het geluid. HappyScribe aanvaardt trouwens ook videobeelden wat een luxe is voor sommigen. De app verwerkt geen aparte sprekers en interpunctie komt ook niet echt aan de orde. Daarbuiten duurt het ook vrij lang ten opzichte van de andere apps om je transcript te ontvangen. Algemeen genomen duurt het uitwerken even lang als de audio lang is.

Spext (browser)

Spext audio omzetten naar tekst spraakherkenning
Hoe werkt Spext audio

Ook Spext geeft een gratis trial om te kijken hoe de software het doet. De makers beschouwen Spext als eenvoudig in gebruik zonder al te veel extra toeters en bellen. Een url-link invoeren of het bestand simpelweg uploaden en wachten tot de file getranscribeerd is. De automatische transcriptie via Spext kan wel even duren en duurt het langst van alle apps die we hierboven besproken hebben. Tekst en audio worden eveneens via deze app aan elkaar gebonden maar het afspelen van audio voor verbeteringswerken, laat te wensen over. De prijzen zijn niet in euro maar in dollar: 1 uur gratis per maand, 15 dollar per maand voor 3 uur en 19 dollar voor 5 uur per maand. Minuten die je niet opgebruikt hebt, neem je mee naar de volgende maand.

Desktop transcriptie software

Zoek je een Nederlands transcriptie softwaresysteem dat je kan installeren op een desktop computer? Lees dan onderstaand artikel betreffende Dragon Naturally Speaking.

Hoe werkt Dragon naturally speaking

Posted on september 24, 2021 in Transcriptie software, Uittypen

Share the Story

About the Author

Back to Top